TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karácsonyi diósütemény karamellkrémmel
Karácsonyi diósütemény karamellkrémmel
Recept Karácsonyi diósütemény karamellkrémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Akár a medvetalp sütemény, a karácsonyi diósütemény karamellkrémmel is az ünnepi süteményes asztal és süteménykínálat része. A finom kakaós tészta karamellkrémmel töltve, meghintve porcukorral a családot már évek óta leveszi a lábról. Nem csodálom, már generációk óta ez az egyik legkedvesebb karácsonyi sütemény. További előnye, hogy szinte bármilyen krémmel tölthető, és bárkinek kedveskedhetünk ezekkel az édes falatokkal.

TopPetra TopPetra    ·   30.10.2016

Karácsonyi diósütemény karamellkrémmel

Akár a medvetalp sütemény, a karácsonyi diósütemény karamellkrémmel is az ünnepi süteményes asztal és süteménykínálat része. A finom kakaós tészta karamellkrémmel töltve, meghintve porcukorral a családot már évek óta leveszi a lábról. Nem csodálom, már generációk óta ez az egyik legkedvesebb karácsonyi sütemény. További előnye, hogy szinte bármilyen krémmel tölthető, és bárkinek kedveskedhetünk ezekkel az édes falatokkal.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

320 g
vaj
160 g
porcukor
100 g
darált dió
420 g
búzafinomliszt
3 ev. kanál
kakaó
2 ev. kanál
rum

Töltelék:

1 konzerv
sűrített tej
250 g
vaj

Továbbá szükségünk lesz:

porcukor hintéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a diót, a kakaóval elkevert lisztet, végük a rumot. A rum aromával is helyettesíthető.
  2. A hozzávalókat tésztává dolgozzuk, majd legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tésztát a dióformákba nyomjuk. A formákat nem kell zsiradékkal bekenni vagy liszttel beszórni. A süteményt 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
  3. Miután a sütemény megsült, kivesszük a sütőből, kb. 5 perc után sütőpapírra tesszük és megvárjuk, míg teljesen kihűl, így a sütemény egyszerűen eltávolítható a formából.
  4. Elkészítjük a krémet: a sűrített tejes konzervet lobogó vízbe tesszük úgy, hogy ellepje, és 2-3 órát főzzük, hogy karamellizálódjon. Ezután kivesszük, kihűtjük. A vajat habosra verjük, és kanalanként hozzáadjuk a karamellizált sűrített tejet. Ezzel a krémmel töltjük a diókat, majd a krémmel két fél diót összeragasztunk.
  5. A diókat porcukorral meghintjük, és már tálalhatjuk is.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása