Már majdnem elfelejtettem ezt a receptet, amikor anyukám emlékeztetett rá. Kapva kaptam az alkalmon és még az ünnepek előtt kipróbáltam. Szerencsére semmit sem változott, az íze tökéletes, a díszítés pedig mindig rajtam múlik. A díszítéshez tökéletes választás a tejcsokoládé vagy fehér csokoládé. Az ehető díszek is nagyon jó szolgálatot tettek. Szerző: Petra
Hozzávalók
250 gvaj
400 gfinomliszt
210 gporcukor
7 ev. kanáltej
4 csomagvaníliacukor
3 dbtojássárga
1 csomagvanília ízű pudingpor
Szükségünk lesz még:csokoládé díszítéshez
Elkészítés menete
- A hozzávalókat egész egyszerűen tálba tesszük és eldolgozzuk. A tésztát cipó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Ha kicsit tudunk előre tervezni, akkor érdemes a tésztát előző este elkészíteni és egy éjszakát a hűtőszekrényben pihentetni.
- A tésztát, ha kell, egy kevés tejjel hígítjuk. A lényeg, hogy süteményes zsákba tudjuk tölteni és meg tudjuk formázni a kívánt alakzatokat.
- A sütiket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 11 percig sütjük.
- A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és belemártogatjuk a megsült falatkákat.