Karácsonyi díszes süti

Már majdnem elfelejtettem ezt a receptet, amikor anyukám emlékeztetett rá. Kapva kaptam az alkalmon és még az ünnepek előtt kipróbáltam. Szerencsére semmit sem változott, az íze tökéletes, a díszítés pedig mindig rajtam múlik. A díszítéshez tökéletes választás a tejcsokoládé vagy fehér csokoládé. Az ehető díszek is nagyon jó szolgálatot tettek. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 4.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karácsonyi díszes süti

Hozzávalók

250 gvaj
400 gfinomliszt
210 gporcukor
7 ev. kanáltej
4 csomagvaníliacukor
3 dbtojássárga
1 csomagvanília ízű pudingpor
Szükségünk lesz még:
csokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat egész egyszerűen tálba tesszük és eldolgozzuk. A tésztát cipó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ha kicsit tudunk előre tervezni, akkor érdemes a tésztát előző este elkészíteni és egy éjszakát a hűtőszekrényben pihentetni.
  3. A tésztát, ha kell, egy kevés tejjel hígítjuk. A lényeg, hogy süteményes zsákba tudjuk tölteni és meg tudjuk formázni a kívánt alakzatokat.
  4. A sütiket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 11 percig sütjük.
  5. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és belemártogatjuk a megsült falatkákat.