Karácsonyi formák, amik porcukortól és fahéjtól illatoznak

Hozzáadta: TopPetra, 17.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Szeretem a karácsonyi formákat, na meg a kis kosárkákat is. A diós és kókuszos karácsonyi kifli mellett ezeket a kis édes falatokat is előszeretettel készítem. Az illata is pompás, de amikor porcukorba és fahéjba forgatom, akkor egyszerűen ellenállhatatlan. Megosztom a receptet, érdemes kipróbálni! Szerző: luckazubata
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 17.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
140 gvaj
+ vaj a formák kikenéséhez
3 ev. kanálméz
2 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
250 gbúzafinomliszt
1 ev. kanálkakaó
Porcukor és fahéj forgatáshoz
- A vajat a mézzel kikeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgát, a vaníliacukrot, a kakaót, a lisztet, majd tésztává dolgozzuk.
- A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább egy órát hűtőszekrénybe tesszük.
- A formákat vajjal kikenjük, liszttel nem kell beszórni. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, amiket beletöltünk a formákba. Tepsire tesszük.
- 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS