Karácsonyi formák, amik porcukortól és fahéjtól illatoznak

Recept Karácsonyi formák, amik porcukortól és fahéjtól illatoznak
KÜLDÖTT KÉPEK

Szeretem a karácsonyi formákat, na meg a kis kosárkákat is. A diós és kókuszos karácsonyi kifli mellett ezeket a kis édes falatokat is előszeretettel készítem. Az illata is pompás, de amikor porcukorba és fahéjba forgatom, akkor egyszerűen ellenállhatatlan. Megosztom a receptet, érdemes kipróbálni! Szerző: luckazubata

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

140 gvaj
+ vaj a formák kikenéséhez
3 ev. kanálméz
2 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
250 gbúzafinomliszt
1 ev. kanálkakaó
Porcukor és fahéj forgatáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a mézzel kikeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgát, a vaníliacukrot, a kakaót, a lisztet, majd tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább egy órát hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A formákat vajjal kikenjük, liszttel nem kell beszórni. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, amiket beletöltünk a formákba. Tepsire tesszük.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  5. Végül porcukor és fahéj keverékébe forgatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás