TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Karácsonyi formák, amik porcukortól és fahéjtól illatoznak
Karácsonyi formák, amik porcukortól és fahéjtól illatoznak
Recept Karácsonyi formák, amik porcukortól és fahéjtól illatoznak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.12.2020

Karácsonyi formák, amik porcukortól és fahéjtól illatoznak

Szeretem a karácsonyi formákat, na meg a kis kosárkákat is. A diós és kókuszos karácsonyi kifli mellett ezeket a kis édes falatokat is előszeretettel készítem. Az illata is pompás, de amikor porcukorba és fahéjba forgatom, akkor egyszerűen ellenállhatatlan. Megosztom a receptet, érdemes kipróbálni! Szerző: luckazubata

20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
140 g
vaj
+ vaj a formák kikenéséhez
3 ev. kanál
méz
2 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor
250 g
búzafinomliszt
1 ev. kanál
kakaó
Porcukor és fahéj forgatáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a mézzel kikeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgát, a vaníliacukrot, a kakaót, a lisztet, majd tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább egy órát hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A formákat vajjal kikenjük, liszttel nem kell beszórni. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, amiket beletöltünk a formákba. Tepsire tesszük.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  5. Végül porcukor és fahéj keverékébe forgatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása