Karácsonyi gombácskák karamellás krémmel

Recept Karácsonyi gombácskák karamellás krémmel

Hozzáadta: TopPetra, 18.12.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek

KÜLDÖTT KÉPEK

Finomság, amit mindenki imádni fog. Karácsonyi gombácska. Az elkészítéséhez két típusú formára van szükség: dióra és kosárkára. Szerző: Janana

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 18.12.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 gbúzafinomliszt
300 grétesliszt
200 gporcukor
300 gvaj
200 gdió
1 dbtojás
1/2 csomagsütőpor (6 g)
Kakaó színezéshez

Krém:

1 dbkaramellás sűrített tej konzerv
250 gvaj

Szükségünk lesz még:

Csoki mártogatáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit kézzel eldolgozzuk. A tésztával nehezen lehet dolgozni, türelmesnek kell lenni, de megéri.
  2. A kis formákat olajjal kikenjük. Két formát használunk: kis diókat és nagyobb kosárkákat. A kosárkák a gomba kalaja lesz, a dió pedig a gomba tönkje. A tésztából kis adagot kiveszünk, lisztbe forgatjuk, majd beletesszük a formába. Nagyon kevés, vékony réteg tésztát teszünk a kosárkába, a diót pedig teljesen megtöltjük.
  3. Tepsire tesszük, 180 fokon 8-12 percig sütjük. Ez függ a kosárkák/formák méretétől és a sütőtől is. Érdemes egyik tepsin a kosárkákat, a másikon pedig a tönköket sütni.
  4. Kihűtjük, kiforgatjuk a kosárkákból.
  5. A kosárkákat csokiba mártjuk, majd amikor a csoki megkötött, megtöltjük a krémmel, majd ebbe a krémbe tesszük a kis tönköket. Hűtőszekrénye tesszük.
  6. A krémhez a sűrített tejet a vajjal kikeverjük. Ezzel töltjük a kosárkákat.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás