TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karácsonyi gombácskák karamellás krémmel
Karácsonyi gombácskák karamellás krémmel
Recept Karácsonyi gombácskák karamellás krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.12.2021

Karácsonyi gombácskák karamellás krémmel

Finomság, amit mindenki imádni fog. Karácsonyi gombácska. Az elkészítéséhez két típusú formára van szükség: dióra és kosárkára. Szerző: Janana

Alapanyagok

Tészta:

300 g
búzafinomliszt
300 g
rétesliszt
200 g
porcukor
300 g
vaj
200 g
dió
1 db
tojás
1/2 csomag
sütőpor (6 g)
Kakaó színezéshez

Krém:

1 db
karamellás sűrített tej konzerv
250 g
vaj

Szükségünk lesz még:

Csoki mártogatáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit kézzel eldolgozzuk. A tésztával nehezen lehet dolgozni, türelmesnek kell lenni, de megéri.
  2. A kis formákat olajjal kikenjük. Két formát használunk: kis diókat és nagyobb kosárkákat. A kosárkák a gomba kalaja lesz, a dió pedig a gomba tönkje. A tésztából kis adagot kiveszünk, lisztbe forgatjuk, majd beletesszük a formába. Nagyon kevés, vékony réteg tésztát teszünk a kosárkába, a diót pedig teljesen megtöltjük.
  3. Tepsire tesszük, 180 fokon 8-12 percig sütjük. Ez függ a kosárkák/formák méretétől és a sütőtől is. Érdemes egyik tepsin a kosárkákat, a másikon pedig a tönköket sütni.
  4. Kihűtjük, kiforgatjuk a kosárkákból.
  5. A kosárkákat csokiba mártjuk, majd amikor a csoki megkötött, megtöltjük a krémmel, majd ebbe a krémbe tesszük a kis tönköket. Hűtőszekrénye tesszük.
  6. A krémhez a sűrített tejet a vajjal kikeverjük. Ezzel töltjük a kosárkákat.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása