Karácsonyi gombácskák karamellás krémmel

Hozzáadta: TopPetra, 18.12.2021
Kategória: Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Finomság, amit mindenki imádni fog. Karácsonyi gombácska. Az elkészítéséhez két típusú formára van szükség: dióra és kosárkára. Szerző: Janana
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.12.2021
Kategória: Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
ALAPANYAGOK
Tészta:
300 gbúzafinomliszt
300 grétesliszt
200 gporcukor
300 gvaj
200 gdió
1 dbtojás
1/2 csomagsütőpor (6 g)
Kakaó színezéshez
Krém:
1 dbkaramellás sűrített tej konzerv
250 gvaj
Szükségünk lesz még:
Csoki mártogatáshoz
- A tészta hozzávalóit kézzel eldolgozzuk. A tésztával nehezen lehet dolgozni, türelmesnek kell lenni, de megéri.
- A kis formákat olajjal kikenjük. Két formát használunk: kis diókat és nagyobb kosárkákat. A kosárkák a gomba kalaja lesz, a dió pedig a gomba tönkje. A tésztából kis adagot kiveszünk, lisztbe forgatjuk, majd beletesszük a formába. Nagyon kevés, vékony réteg tésztát teszünk a kosárkába, a diót pedig teljesen megtöltjük.
- Tepsire tesszük, 180 fokon 8-12 percig sütjük. Ez függ a kosárkák/formák méretétől és a sütőtől is. Érdemes egyik tepsin a kosárkákat, a másikon pedig a tönköket sütni.
- Kihűtjük, kiforgatjuk a kosárkákból.
- A kosárkákat csokiba mártjuk, majd amikor a csoki megkötött, megtöltjük a krémmel, majd ebbe a krémbe tesszük a kis tönköket. Hűtőszekrénye tesszük.
- A krémhez a sűrített tejet a vajjal kikeverjük. Ezzel töltjük a kosárkákat.
Blogom: Recepty z mojej kuchyne
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechové hříbky s karamelovou náplní.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Orechové hríbiky s karamelovou náplňou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Orzechowe grzybki z nadzieniem karmelowym.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Nuss-Pilze mit Karamellfüllung an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS