TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karácsonyi kapucsínó kifli
Karácsonyi kapucsínó kifli
Recept Karácsonyi kapucsínó kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A karácsonyi kapucsínó kiflit a kávészeretők biztos imádni fogják. Amikor először készítettem, attól féltem, hogy nagyon kemény, inkább keksz állagú lesz, de szerencsére pár nap alatt megpuhult. Azóta a férjem egyik kedvenc süteménye, ünnepek alkalmával mindig kedveskedek neki pár tepsivel.

TopPetra TopPetra    ·   2.11.2016

Karácsonyi kapucsínó kifli

A karácsonyi kapucsínó kiflit a kávészeretők biztos imádni fogják. Amikor először készítettem, attól féltem, hogy nagyon kemény, inkább keksz állagú lesz, de szerencsére pár nap alatt megpuhult. Azóta a férjem egyik kedvenc süteménye, ünnepek alkalmával mindig kedveskedek neki pár tepsivel.

Alapanyagok

Hozzávalók:

50 g
kapucsínó
300-400 g
búzafinomliszt
50 g
darált mandula
50 g
darált dió
100 g
porcukor
csipet só
200 g
vaj
80 g
csokoládé
kevés margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kapucsínóport feloldjuk 50 ml forró vízben. Megvárjuk, míg kihűl. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, vajat, diót, sót, cukrot, majd hozzáöntjük a kihűlt kapucsínót.
  2. Az alapanyagokat tésztává dolgozzuk, majd legalább 1 órát pihentetjük. Ezután a tésztát belenyomjuk a kifliformákba, kivesszük belőle és a kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A kifliket 160 fokon 10-12 percig sütjük.
  3. A kihűlt kifliket olvasztott csokoládéba mártjuk. Én a két végét mártottam csokoládéba, de akár az egész is belemártható.
  4. A tészták formázása során a tésztaformákat étkezési fóliával béleltem ki, és így nyomtam bele a tésztát a formába, majd a fólia kilógó végének köszönhetően a tésztát egyszerűen ki tudtam venni a formból.

Blogom: Adkas-tastyfood

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása