Karácsonyi kapucsínó kifli

A karácsonyi kapucsínó kiflit a kávészeretők biztos imádni fogják. Amikor először készítettem, attól féltem, hogy nagyon kemény, inkább keksz állagú lesz, de szerencsére pár nap alatt megpuhult. Azóta a férjem egyik kedvenc süteménye, ünnepek alkalmával mindig kedveskedek neki pár tepsivel.

Hozzáadta:, 2.11.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony
Karácsonyi kapucsínó kifli

Hozzávalók

Hozzávalók:
50 gkapucsínó
300-400 gbúzafinomliszt
50 gdarált mandula
50 gdarált dió
100 gporcukor
csipet só
200 gvaj
80 gcsokoládé
kevés margarin

Elkészítés menete

  1. A kapucsínóport feloldjuk 50 ml forró vízben. Megvárjuk, míg kihűl. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, vajat, diót, sót, cukrot, majd hozzáöntjük a kihűlt kapucsínót.
  2. Az alapanyagokat tésztává dolgozzuk, majd legalább 1 órát pihentetjük. Ezután a tésztát belenyomjuk a kifliformákba, kivesszük belőle és a kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A kifliket 160 fokon 10-12 percig sütjük.
  3. A kihűlt kifliket olvasztott csokoládéba mártjuk. Én a két végét mártottam csokoládéba, de akár az egész is belemártható.
  4. A tészták formázása során a tésztaformákat étkezési fóliával béleltem ki, és így nyomtam bele a tésztát a formába, majd a fólia kilógó végének köszönhetően a tésztát egyszerűen ki tudtam venni a formból.

Blogom: Adkas-tastyfood