Karácsonyi karamellás likőr fahéjjal

Ha valamit szeretek a karácsonyban, az bizony ez a tökéletes házi karamellás likőr fahéjjal. Valami csodálatos! Szerencsére nem kell hozzá sok hozzávaló és nagyon gyorsan elkészül! Én szeretem a karácsonyi fűszereket, ezért csillagánizs, szegfűszeg és fahéj is került bele bőven, de ez ízlés dolga. És persze a rummal sem spóroltam. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 19.12.2019
Kategória: Italok, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karácsonyi karamellás likőr fahéjjal

Hozzávalók

1 dbkaramellás sűrített tej konzerv
250 mlhabtejszín
250 mlrum
1 kv. kanálfahéj
2 dbcsillagánizs
8-10 dbszegfűszeg

Elkészítés menete

  1. A tejszínt edénybe öntjük, hozzáadjuk a csillagánizst, szegfűszeget és az őrült fahéjat. Felforraljuk, majd forrástól számított 5 percig főzzük, közben kevergetjük. Kihűtjük.
  2. A sűrített tejet szintén edénybe tesszük, hozzáadjuk az átszűrt tejszínes keveréket, majd kézi robotgéppel, kis fokozaton elkezdjük összedolgozni.
  3. Kis adagokban hozzáadjuk a rumot.
  4. A likőrt üvegbe töltjük, hűtőszekrénybe tároljuk.