TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Karácsonyi kétszínű kekszek csokikrémmel – NAP ÉJ sütemény
Karácsonyi kétszínű kekszek csokikrémmel – NAP ÉJ sütemény
Recept Karácsonyi kétszínű kekszek csokikrémmel – NAP ÉJ sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.11.2023

Karácsonyi kétszínű kekszek csokikrémmel – NAP ÉJ sütemény

A világos és kakaós tészta csodás egyvelege ez az egyszerű finomság. Hogy fokozzam az élvezeteket, a két kis korongok csokikrémmel tapasztottam össze. A felnőtteknek a rumot sem sajnáltam ki a krémből, a gyerekek természetesen alkohol nélküli változatot kaptak.

40 perc
Elkészítés
5 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 g
vaj
350 g
búzafinomliszt
1 db
tojásfehérje
1 evőkanál
tejföl
120 g
porcukor
3 evőkanál
kakaó

Töltelék:

100 g
vaj
50 g
porcukor
200 g
csokoládé
1 evőkanál
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta elkészítéséhez a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk. A kakaó kivételével minden hozzávalót tésztává gyúrunk. A tésztát két részre osztjuk, a kakaót pedig csak az egyik adagba dolgozzuk bele.
  2. A tésztákat 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a kívánt alakzatokat. Ügyeljünk arra, hogy minden esetben ugyanolyan legyen a méret, mert csak így lehet pontosan összetapasztani a világos és kakaós korongokat.
  3. A kapott korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 200 fokos sütőben 5-9 percig sütjük, a sütési időt a tészta vastagsága is meghatározza. Ha szeretnénk, a tészták közepére sütés előtt lyukat is készíthetünk, hogy a kapott krém szépen mutasson a felső korongon keresztül.
  4. A krémhez a puha vajat a porcukorral és rummal (gyerekek esetén elhagyjuk) habosra verjük. Fokozatosan beledolgozzuk a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét. Ezzel a krémmel tapasztjuk össze a világos és kakaós korongokat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása