Karácsonyi kókuszos

Az egyik lefinomabb és legpuhább karácsonyi kókuszos édesség, amit valaha ettem! A rendkívül lágy, finom piskótakorongokat kellemes vaníliakrémmel tapasztjuk össze, amihez lisztet, tejet, vaníliacukrot, porcukrot és vajat használtam. Természetesen vaníliapudingot is használhatunk. Az összetapasztott korongok oldalára is bőven került a krémből, majd az egészet illatos kókuszreszelékbe forgattam. A kreációt pedig a csokoládé tette tökéletessé. Vigyázat, puha és krémes, és nincs olyan gyerek, aki ne lenne tőle teljesen maszatos!

Hozzáadta:, 10.12.2017
Kategória: Karácsony, Desszertek, Sütemények
Karácsonyi kókuszos

Hozzávalók

Tészta:
12 dbtojás
12 ev. kanálkristálycukor
10 ev. kanálvíz
3 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
250 grétesliszt
Krém:
500 mltej
5 ev. kanálbúzafinomliszt
1 csomagvaníliacukor
150 gkristálycukor
125 gvaj
100 gporcukor
Szükségünk lesz még:
100 gcsokoládé
50 gvaj
2 ev. kanálolaj
150 gkókuszreszelék

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét és sárgát szétválasztjuk, a fehérjéből és 4 evőkanál cukorból kemény habot verünk. A tojássárgát és 8 evőkanál cukrot habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, eldolgozzuk, majd belekerül a tojáshab is.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 20 percig sütjük.
  3. A tejet, lisztet, vaníliacukrot egy edény tesszük és feltesszük főni. Sűrű pudingot főzünk, amit leveszünk a tűzről és kihűtjük. Miután kihűlt, belekeverjük a porcukorral habosra vert vajat, és addig dolgozzuk, amíg az egész krémes állagú nem lesz.
  4. A kihűlt tésztából egy pogácsa szaggató segítségével korongokat szaggatunk ki, majd két korongot krémmel összetapasztunk. Az összetapasztott korongok oldalát is megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejére csokiöntetet öntünk (a csokoládét a vajjal és olajjal felolvasztjuk, elkeverjük). Miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.