Karácsonyi kókuszos

Hozzáadta: Viki78, 10.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Kókuszos desszertek
Az egyik lefinomabb és legpuhább karácsonyi kókuszos édesség, amit valaha ettem! A rendkívül lágy, finom piskótakorongokat kellemes vaníliakrémmel tapasztjuk össze, amihez lisztet, tejet, vaníliacukrot, porcukrot és vajat használtam. Természetesen vaníliapudingot is használhatunk. Az összetapasztott korongok oldalára is bőven került a krémből, majd az egészet illatos kókuszreszelékbe forgattam. A kreációt pedig a csokoládé tette tökéletessé. Vigyázat, puha és krémes, és nincs olyan gyerek, aki ne lenne tőle teljesen maszatos!
Hozzáadta: Viki78, 10.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Kókuszos desszertek
ALAPANYAGOK
Tészta:
Krém:
Szükségünk lesz még:
- A tojásfehérjét és sárgát szétválasztjuk, a fehérjéből és 4 evőkanál cukorból kemény habot verünk. A tojássárgát és 8 evőkanál cukrot habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, eldolgozzuk, majd belekerül a tojáshab is.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 20 percig sütjük.
- A tejet, lisztet, vaníliacukrot egy edény tesszük és feltesszük főni. Sűrű pudingot főzünk, amit leveszünk a tűzről és kihűtjük. Miután kihűlt, belekeverjük a porcukorral habosra vert vajat, és addig dolgozzuk, amíg az egész krémes állagú nem lesz.
- A kihűlt tésztából egy pogácsa szaggató segítségével korongokat szaggatunk ki, majd két korongot krémmel összetapasztunk. Az összetapasztott korongok oldalát is megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejére csokiöntetet öntünk (a csokoládét a vajjal és olajjal felolvasztjuk, elkeverjük). Miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.