Karácsonyi korongok kicsit másképp

Hozzáadta: TopPetra, 12.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Szinte mindegyik karácsonyi sütemény vajjal vagy margarinnal készül, de nagymamám, és nagyon sokáig anyukám zsírt használt, ezzel készítette a finomságokat. Ez rám ragadt, és bizony én is nagyon szeretem ezzel készíteni a sütiket! Mondhatjuk azt is, hogy ez már vagy 40 éve a családban kering, és semmit sem vesztett a népszerűségéből. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
150 gzsír
150 gfinomliszt
150 gporcukor
4 ev. kanálkakaó
csokoládé díszítéshez
dió vagy mogyoró díszítéshez
- A csokoládé és dió/mogyoró kivételével a hozzávalókat tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Miután a tészta már jól lehűlt, kisebb darabokat szaggatunk ki belőle, majd a menet a következő: kb. 3 cm átmérőjű golyóakt formázunk, a formákat pedig sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, végül ujjunkkal egy mélyedést nyomunk a közepére.
- 120 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS