TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Karácsonyi korongok kicsit másképp
Karácsonyi korongok kicsit másképp
Recept Karácsonyi korongok kicsit másképp
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Szinte mindegyik karácsonyi sütemény vajjal vagy margarinnal készül, de nagymamám, és nagyon sokáig anyukám zsírt használt, ezzel készítette a finomságokat. Ez rám ragadt, és bizony én is nagyon szeretem ezzel készíteni a sütiket! Mondhatjuk azt is, hogy ez már vagy 40 éve a családban kering, és semmit sem vesztett a népszerűségéből. Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   12.12.2019

Karácsonyi korongok kicsit másképp

Szinte mindegyik karácsonyi sütemény vajjal vagy margarinnal készül, de nagymamám, és nagyon sokáig anyukám zsírt használt, ezzel készítette a finomságokat. Ez rám ragadt, és bizony én is nagyon szeretem ezzel készíteni a sütiket! Mondhatjuk azt is, hogy ez már vagy 40 éve a családban kering, és semmit sem vesztett a népszerűségéből. Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
150 g
zsír
150 g
finomliszt
150 g
porcukor
4 ev. kanál
kakaó
csokoládé díszítéshez
dió vagy mogyoró díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A csokoládé és dió/mogyoró kivételével a hozzávalókat tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Miután a tészta már jól lehűlt, kisebb darabokat szaggatunk ki belőle, majd a menet a következő: kb. 3 cm átmérőjű golyóakt formázunk, a formákat pedig sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, végül ujjunkkal egy mélyedést nyomunk a közepére.
  3. 120 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  4. Sütést követően olvasztott csokoládéval és dióval/mogyoróval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása