Karácsonyi korongok kicsit másképp

Szinte mindegyik karácsonyi sütemény vajjal vagy margarinnal készül, de nagymamám, és nagyon sokáig anyukám zsírt használt, ezzel készítette a finomságokat. Ez rám ragadt, és bizony én is nagyon szeretem ezzel készíteni a sütiket! Mondhatjuk azt is, hogy ez már vagy 40 éve a családban kering, és semmit sem vesztett a népszerűségéből. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 12.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karácsonyi korongok kicsit másképp

Hozzávalók

150 gzsír
150 gfinomliszt
150 gporcukor
4 ev. kanálkakaó
csokoládé díszítéshez
dió vagy mogyoró díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A csokoládé és dió/mogyoró kivételével a hozzávalókat tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Miután a tészta már jól lehűlt, kisebb darabokat szaggatunk ki belőle, majd a menet a következő: kb. 3 cm átmérőjű golyóakt formázunk, a formákat pedig sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, végül ujjunkkal egy mélyedést nyomunk a közepére.
  3. 120 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  4. Sütést követően olvasztott csokoládéval és dióval/mogyoróval díszítjük.