Karácsonyi korongok sűrített tejből

A karácsonyi korongok sűrített tejből nálunk nagy hagyományra visszatekintő karácsonyi édesség. Az íze verhetetlen! Kiváló édes harapnivaló kávé vagy tea mellé, és tapasztalat, hogy egy sosem elég. Szerencsére sikerült karamellizált sűrített tejet beszereznem (bár nem olcsó, rögtön 4 konzervvel is vettem), de készítettem már sima sűrített tejjel is. Ilyenkor a konzervet fel tettem főni, bő vízben, és 3-4 órát főztem, hogy karamellizálódjon

Hozzáadta:, 17.11.2017
Kategória: Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karácsonyi korongok sűrített tejből

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2 bögrefinomliszt
100 gvaj
1 kv. kanálsütőpor
1 kv. kanálvaníliacukor
3 ev. kanálvíz
175 g karamellizált sűrített tej

Elkészítés menete

  1. A lisztet, a kisebb kockára vágott vajat és a vajat kézi robotgéppel alaposan eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sűrített tej felét, a vizet és a vaníliacukrot. Lágy tésztává dolgozzuk, amit fóliába csomagolunk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, formákat szaggatunk ki belőle. A kis formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 190 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
  3. A megsült süteményt kihűtjük.
  4. A kis korongokat megkenjük a sűrített tejjel, összetapasztjuk őket és porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!