Karácsonyi krémes csók csokiöntettel

Ismét egy szinte luxus édesség, amivel le tudjuk venni a családot és a vendégeket is a lábukról. Mindent sütés nélkül. A tojáshabos krém igazán lágy és krémes, a limonádé italportól pedig kellően pikáns lett! Érdemes türelmesnek lenni a tojáshabos krém készítése közben, de megéri a fáradozást. Amikor a krém már jól megkötött a piskótán, már csak csokoládéöntetbe kell mártani, és már el is készült. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 14.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Karácsonyi krémes csók csokiöntettel

Hozzávalók

6 dbtojásfehérje
200 gkristálycukor
1 csomagpiskóta
csokiöntet
25 glimonádé italpor (narancsos vagy citromos)

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a cukorral és limonádé italporral együtt gőzfürdő felett habbá verjük. Ez nagyjából 20 percig tart. Megéri türelmesnek lenni, és vigyázni kell arra, hogy a gőzfürdő hőmérséklete ne legyen túl magas. Érdemes alacsony lángon dolgozni.
  2. A piskótákat sima felületre tesszük. A tojáshabot nyomózsákba töltjük, majd ezzel nyomjuk rá a piskótákra. Nem árt egy kicsit „gyakorolni” előtte, mert érdemes szépen megformázni a tojáshabot.
  3. Megvárjuk, míg a tojáshab megköt, majd az egészet csokoládéba mártjuk. Minél jobban megkötött a tojáshab, annál egyszerűbb bevonni a csokiöntettel. Megvárjuk, míg a csokiöntet is megköt, majd tálaljuk.