TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Sütés nélküli desszertek Karácsonyi krémes csók csokiöntettel
Karácsonyi krémes csók csokiöntettel
Recept Karácsonyi krémes csók csokiöntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.11.2018

Karácsonyi krémes csók csokiöntettel

Ismét egy szinte luxus édesség, amivel le tudjuk venni a családot és a vendégeket is a lábukról. Mindent sütés nélkül. A tojáshabos krém igazán lágy és krémes, a limonádé italportól pedig kellően pikáns lett! Érdemes türelmesnek lenni a tojáshabos krém készítése közben, de megéri a fáradozást. Amikor a krém már jól megkötött a piskótán, már csak csokoládéöntetbe kell mártani, és már el is készült. Szerző: Lacusin

35 perc
Elkészítés
Alapanyagok
6 db
tojásfehérje
200 g
kristálycukor
1 csomag
piskóta
csokiöntet
25 g
limonádé italpor (narancsos vagy citromos)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral és limonádé italporral együtt gőzfürdő felett habbá verjük. Ez nagyjából 20 percig tart. Megéri türelmesnek lenni, és vigyázni kell arra, hogy a gőzfürdő hőmérséklete ne legyen túl magas. Érdemes alacsony lángon dolgozni.
  2. A piskótákat sima felületre tesszük. A tojáshabot nyomózsákba töltjük, majd ezzel nyomjuk rá a piskótákra. Nem árt egy kicsit „gyakorolni” előtte, mert érdemes szépen megformázni a tojáshabot.
  3. Megvárjuk, míg a tojáshab megköt, majd az egészet csokoládéba mártjuk. Minél jobban megkötött a tojáshab, annál egyszerűbb bevonni a csokiöntettel. Megvárjuk, míg a csokiöntet is megköt, majd tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása