TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Karácsonyi lekváros aprósütemény
Karácsonyi lekváros aprósütemény
Recept Karácsonyi lekváros aprósütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A klasszikus karácsonyi lekváros aprósütemény nélkül nálunk nem telnek el az ünnepek. A finom linzer már generációk óta része a karácsonyi lakomának. A linzernek számos formája és verziója létezik, szinte mindegyiket kipróbáltam, de idén biztos, hogy ez a recept lesz az igazi. Finom, édes lekvárral tökéletes, az alakja pedig lehet szinte bármilyen, ami nekünk beleillik az ünnepi hangulatba. Most virágokat készítettem, de talán készül egy tepsi csillagos és fenyőfás is. A lényeg, hogy az azonos méretű süteményeket egy tepsiben süssük.

TopPetra TopPetra    ·   2.12.2016

Karácsonyi lekváros aprósütemény

A klasszikus karácsonyi lekváros aprósütemény nélkül nálunk nem telnek el az ünnepek. A finom linzer már generációk óta része a karácsonyi lakomának. A linzernek számos formája és verziója létezik, szinte mindegyiket kipróbáltam, de idén biztos, hogy ez a recept lesz az igazi. Finom, édes lekvárral tökéletes, az alakja pedig lehet szinte bármilyen, ami nekünk beleillik az ünnepi hangulatba. Most virágokat készítettem, de talán készül egy tepsi csillagos és fenyőfás is. A lényeg, hogy az azonos méretű süteményeket egy tepsiben süssük.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

300 g
búzafinomliszt
60 g
kukoricakeményítő
90 g
porcukor
200 g
vaj
60 g
darált dió
4 db
tojás sárgája
lekvár
rum
porcukor
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet a keményítővel és porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a puha, szobahőmérsékletű vajat, a darált diót és a tojások sárgáját. Sima állagú tésztává gyúrjuk, majd legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, formákat szaggatunk belőle, a formákat pedig sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A formák felének a közepébe egy kisebb lyukat is szaggatunk.
  3. A süteményeket 200 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.
  4. A sütemények felét (amin nincs kisebb lyuk) a rummal ízesített lekvárral megkenjük, majd a tésztákat összetapasztjuk. A kész süteményeket vaníliacukorral összekevert porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása