Karácsonyi linzer dióhabbal

Recept Karácsonyi linzer dióhabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

Luxus édesség, ami mindenkit levesz a lábáról! A finom linzer és a darált dióval készült hab házasítása egyszerűen csodálatos! Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Linzer:

250 gfinomliszt
125 gvaj vagy margarin
80 gporcukor
2 dbtojássárga
3 ev. kanáltej
késhegynyi sütőpor

Töltelék:

200 gdarált dió
200 gporcukor
4 dbtojásfehérje
Dió díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A linzert hozzávalóit eldolgozzuk, klasszikus állagú tésztát készítünk. Fóliába csomagoljuk és legalább egy órát hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a szép kis formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az átszitált darált diót, majd óvatosan elkeverjük süteményes lapáttal vagy fakanálla. A kapott habot süteményes zsákba töltjük.
  4. A linzer tetejére rávisszük a kapott habot. 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás