TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karácsonyi linzer diós réteggel, tojássárgás öntettel
Karácsonyi linzer diós réteggel, tojássárgás öntettel
Recept Karácsonyi linzer diós réteggel, tojássárgás öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Még azért elég messze van a „nagy” ünnep, de nem árt körbenézni, mit is lehetne édesség terén készíteni. A menü kiválasztása számomra nem olyan egyszerű feladat, és ugyanígy vagyok a süteménnyel is. Szerencsére a linzer egy nagyon hálás kezdet, amit aztán úgy fejezek be, ahogy csak szeretnék. A jelenlegi karácsonyi menü részének szánt linzert diós réteggel készítettem el, a tetejére pedig tojássárgás öntet került. Csokoládéval és dióval díszítettem, és szerintem nagyon karácsonyos lett, ahogy annak lennie kell. Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   11.11.2019

Karácsonyi linzer diós réteggel, tojássárgás öntettel

Még azért elég messze van a „nagy” ünnep, de nem árt körbenézni, mit is lehetne édesség terén készíteni. A menü kiválasztása számomra nem olyan egyszerű feladat, és ugyanígy vagyok a süteménnyel is. Szerencsére a linzer egy nagyon hálás kezdet, amit aztán úgy fejezek be, ahogy csak szeretnék. A jelenlegi karácsonyi menü részének szánt linzert diós réteggel készítettem el, a tetejére pedig tojássárgás öntet került. Csokoládéval és dióval díszítettem, és szerintem nagyon karácsonyos lett, ahogy annak lennie kell. Szerző: Petra

55 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Linzer:

150 g
rétesliszt
150 g
finomliszt
100 g
porcukor
200 g
vaj
1 db
tojás

Diós réteg:

250 g
vaj
250 g
porcukor
150 g
darált dió
150 g
rétesliszt
2 PL
rum
1 db
citrom héja
7 db
tojásfehérje

Öntet:

7 db
tojássárga
300 g
porcukor
2 ev. kanál
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. Klasszikus linzertésztát készítünk: a réteslisztet és finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a hideg, kockára vágott vajat és a cukrot. Összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk a tojással. A tésztát fóliába csomagoljuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Amíg a tészta pihen, hozzálátunk a diós tésztához.
  2. A diós réteghez a vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a darált diót, a rumot, a citrom reszelt héját, a lisztet, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét (egy csipet sóval vertem habbá).
  3. A linzertésztát tepsi méretűre nyújtjuk, rátesszük a diós tésztát, elegyengetjük, majd 150 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  4. Miután megsült, rögtön megkenjük a tojássárgás öntettel. Azzal, hogy a sütemény még tűzforró, a tojássárgás öntet szépen „rászárad”. Az öntethet a tojássárgát a porcukorral és a rummal egész egyszerűen habosra verjük.
  5. A tetejét sajátfantáziánk szerint díszítjük – pl. csokiöntettel, dióbéllel.%1%2
Hozzászólás a recepthez
herta    ·   27.12.2021   ·   Válasz   ·  

Az eredeti recept szerint a diós rétegbe kell még 15 dkg rétesliszt is. https://www.nejrecept.cz/recept/vanocni-cukrovi-ktere-nema-konkurenci-linecke-orechove-kostky-r7410

herta    ·   27.12.2021   ·   Válasz   ·  

Az eredeti recept szerint a diós rétegbe kell még 15 dkg rétesliszt is. https://www.nejrecept.cz/recept/vanocni-cukrovi-ktere-nema-konkurenci-linecke-orechove-kostky-r7410

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása