Karácsonyi linzer - FOTÓKKAL

Recept Karácsonyi linzer - FOTÓKKAL
KÜLDÖTT KÉPEK

Eljött a karácsonyi készülődés ideje. Nálam a linzer az, amit először elkészítek, mert egy nagy dobozba teszem és az ünnepekre megpuhul. Néha annyit készítek, hogy még a következő évre is marad belőle. A végeredmény lágy, puha linzer, ami szinte szétolvad a nyelven. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgbúzafinomliszt
400 gporcukor
4 dbtojás
500 gvaj
2 csomagsütőpor
1 dbcitrom (leve)
Lekvár tapasztáshoz
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, egészen addig, amíg sima állagú tésztát nem kapunk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, majd kis alakzatokat vágunk ki belőle – érdemes az alakzatok felének a közepére is mintát szaggatni, szebben fog mutatni a lekvár.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, kb. 8 percig sütjük.
  5. A kihűlt linzereket lekvárral összetapasztjuk, porcukorral meghintjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás