Karácsonyi mandulás virágok habbal

Recept Karácsonyi mandulás virágok habbal
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy újabb szinte luxus karácsonyi édesség, amit szerintem mindenki imádni fog. A klasszikus tésztára tojáshab került, amit a cukron kívül darált mandulával is feldobtam, majd ezzel díszítettem a virágokat. Szerző: Petra H.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 gbúzafinomliszt
60 g porcukor
110 gmargarin
2 dbtojássárga

Mandulahab:

2 dbtojásfehérje
100 gporcukor
100 gdarált mandula
1/4 kv. kanálőrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órát hűtőszekrényben pihentetjük (akár egy éjszakát is).
  2. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a kis virágokat vagy más alakzatokat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. Minden egyes kis korongra, formára rávisszük a mandulás habot. A habhoz a tojásfehérjéket habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a porcukrot. Amikor már szép fényes, óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát és a fahéjat.
  4. A habot süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük fel a formák tetejére. A megfelelő díszítőt kell ráhúzni a zsákra.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Ha tovább sütjük, akkor a hab és a tészta is megbarnulhat.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás