TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Karácsonyi mandulás virágok habbal
Karácsonyi mandulás virágok habbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   22.12.2020

Karácsonyi mandulás virágok habbal

Egy újabb szinte luxus karácsonyi édesség, amit szerintem mindenki imádni fog. A klasszikus tésztára tojáshab került, amit a cukron kívül darált mandulával is feldobtam, majd ezzel díszítettem a virágokat. Szerző: Petra H.

40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

200 g
búzafinomliszt
60 g
porcukor
110 g
margarin
2 db
tojássárga

Mandulahab:

2 db
tojásfehérje
100 g
porcukor
100 g
darált mandula
1/4 kv. kanál
őrölt fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órát hűtőszekrényben pihentetjük (akár egy éjszakát is).
  2. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a kis virágokat vagy más alakzatokat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. Minden egyes kis korongra, formára rávisszük a mandulás habot. A habhoz a tojásfehérjéket habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a porcukrot. Amikor már szép fényes, óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát és a fahéjat.
  4. A habot süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük fel a formák tetejére. A megfelelő díszítőt kell ráhúzni a zsákra.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Ha tovább sütjük, akkor a hab és a tészta is megbarnulhat.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept