Karácsonyi medvetalp

Recept Karácsonyi medvetalp
KÜLDÖTT KÉPEK

A medvetalp sütemény sok helyen klasszikus karácsonyi édesség. A lágy, csokis tésztát bőven csokival vontam be, a medvekörmöket pedig olvasztott fehér csokoládéval készítettem. Szerintem nagyon jól sikerültek, és remélem, hogy minden karácsonykor az asztalra kerül. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz (kb. 50 db.):

50 gfőzőcsoki
2 ev. kanálhabtejszín
Ízlés szerint kevés szerecsendió
200 gvaj
100 gporcukor
150 gdarált manduka
300 gbúzafinomliszt

Díszítéshez:

200 gétcsokoládé
100 gvaj
4 - 5 ev. kanálolaj
50 gfehér csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához a főzőcsokit edénybe tesszük, hozzáadjuk a habtejszínt, majd gőzfürdő felett felolvasztjuk. Őrölt szerecsendióval ízesíthetjük, de legyünk óvatosak, mert nagyon karakteres az íze!
  2. A vajat a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd a darált mandulával elkevert lisztet és sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Előkészítjük a formákat, megmossuk, megtöröljük, vékony réteg vajjak kikenjük. Ebbe töltjük bele a csokoládés tésztát.
  4. A formákat tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A formákkal együtt kihűtjük, majd kiforgatjuk a medvetalpakat.
  5. Az étcsokoládét, olajat és vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk, ebbe mártogatjuk bele a medvetalpakat. Amikor a csoki megkötött, jöhet a következő díszítés: a fehér csokoládét felolvasztjuk, elkeverjük, majd kis ecsettel megformázzuk a körmöket.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás