TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Medvetalp Karácsonyi medvetalp
Karácsonyi medvetalp
Recept Karácsonyi medvetalp
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.12.2020

Karácsonyi medvetalp

A medvetalp sütemény sok helyen klasszikus karácsonyi édesség. A lágy, csokis tésztát bőven csokival vontam be, a medvekörmöket pedig olvasztott fehér csokoládéval készítettem. Szerintem nagyon jól sikerültek, és remélem, hogy minden karácsonykor az asztalra kerül. Szerző: Triniti

40 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz (kb. 50 db.):

50 g
főzőcsoki
2 ev. kanál
habtejszín
Ízlés szerint kevés szerecsendió
200 g
vaj
100 g
porcukor
150 g
darált manduka
300 g
búzafinomliszt

Díszítéshez:

200 g
étcsokoládé
100 g
vaj
4 - 5 ev. kanál
olaj
50 g
fehér csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a főzőcsokit edénybe tesszük, hozzáadjuk a habtejszínt, majd gőzfürdő felett felolvasztjuk. Őrölt szerecsendióval ízesíthetjük, de legyünk óvatosak, mert nagyon karakteres az íze!
  2. A vajat a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd a darált mandulával elkevert lisztet és sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Előkészítjük a formákat, megmossuk, megtöröljük, vékony réteg vajjak kikenjük. Ebbe töltjük bele a csokoládés tésztát.
  4. A formákat tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A formákkal együtt kihűtjük, majd kiforgatjuk a medvetalpakat.
  5. Az étcsokoládét, olajat és vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk, ebbe mártogatjuk bele a medvetalpakat. Amikor a csoki megkötött, jöhet a következő díszítés: a fehér csokoládét felolvasztjuk, elkeverjük, majd kis ecsettel megformázzuk a körmöket.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása