Karácsonyi medvetalp

Hozzáadta: TopPetra, 5.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Medvetalp
KÜLDÖTT KÉPEK
A medvetalp sütemény sok helyen klasszikus karácsonyi édesség. A lágy, csokis tésztát bőven csokival vontam be, a medvekörmöket pedig olvasztott fehér csokoládéval készítettem. Szerintem nagyon jól sikerültek, és remélem, hogy minden karácsonykor az asztalra kerül. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 5.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Medvetalp
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz (kb. 50 db.):
50 gfőzőcsoki
2 ev. kanálhabtejszín
Ízlés szerint kevés szerecsendió
200 gvaj
100 gporcukor
150 gdarált manduka
300 gbúzafinomliszt
Díszítéshez:
200 gétcsokoládé
100 gvaj
4 - 5 ev. kanálolaj
50 gfehér csokoládé
- A tésztához a főzőcsokit edénybe tesszük, hozzáadjuk a habtejszínt, majd gőzfürdő felett felolvasztjuk. Őrölt szerecsendióval ízesíthetjük, de legyünk óvatosak, mert nagyon karakteres az íze!
- A vajat a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd a darált mandulával elkevert lisztet és sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Előkészítjük a formákat, megmossuk, megtöröljük, vékony réteg vajjak kikenjük. Ebbe töltjük bele a csokoládés tésztát.
- A formákat tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A formákkal együtt kihűtjük, majd kiforgatjuk a medvetalpakat.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS