Karácsonyi mézeskalács golyók kókuszreszelékbe forgatva

Recept Karácsonyi mézeskalács golyók kókuszreszelékbe forgatva
KÜLDÖTT KÉPEK

A mézeskalács ízvilág igazi karácsonyi klasszikus. Ha pedig ezt ilyen kis formás golyók formájában csempésszük az asztalra, a siker garantált. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

2 dbtojás
250 mltej
125 gvaj
250 gkristálycukor
2 ev. kanálméz
2 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálinstant kávé
1 kv. kanálfahéj
1 ev. kanállekvár
300 gbúzafinomliszt
1 kv. kanálszódabikarbóna
2 kv. kanálmézeskalács fűszerkeverék

Szükségünk lesz még:

200 mltojáslikőr
4 ev. kanál szilvalekvár
100 gcsokoládé
100 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat, cukrot, mézed edénybe tesszük. Addig melegítjük, amíg fel nem oldódnak. Elkeverjük, hozzáadjuk a lekvárt. A tojást a tejjel felverjük, majd az olvasztott mézes vajjal elkeverjük. Utolsó lépésben kerülnek bele a száraz hozzávalók.
  2. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük. 180 fokon 35 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kihűtjük, kisebb kockára vágjuk, nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a lekvárt, a tojáslikőrt, ízlés szerint akár mazsolát, egyéb aszalt gyümölcsöt. Belekerül az apróra vágott csoki és a habbá vert habtejszínt. Elkeverjük.
  4. Kézzel alaposan eldolgozzuk. Amikor már egységes masszát kaptunk, megformázzuk a kis golyókat. A kész golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás