Karácsonyi mézeskalács

Recept Karácsonyi mézeskalács
KÜLDÖTT KÉPEK

A mézeskalács nemcsak finom csemege, hanem akár nagyszerű dísz is lehet az ünnepi asztala. Ha van elég időnk, türelmünk, esetleg gyakorlatunk, akkor csodálatos karácsonyi mézeskalács variációkkal lephetjük meg a családot. Szerintem a karácsonyi mézeskalács éppúgy hozzátartozik az ünnepekhez, mint a fenyőfa. Ezért is szoktam serényen szorgoskodni a konyhában és próbálkozok a szép díszítéssel. Remélem, tetszik.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

HOZZÁVALÓ 50 DARABHOZ:
500 gbúzafinomliszt
150 gfolyós méz
200 gporcukor
2 dbtojás
1 csomagsütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel
80 gfolyékony vaj
1 kv. kanálszódabikarbóna

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A mézet, cukrot és tojást alaposan elkeverjük. Az átszitált lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a sütőport, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vajas-mézes-tojásos keveréket, végül hozzáöntjük a vajat. Alaposan eldolgozzuk.
  2. A tésztát hűtőszekrénybe tesszük, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat és 170 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.
  3. A díszítéshez 1 tojás fehérjéjét elkeverünk 150-200 g porcukorral és pár csepp citromlével, és ezzel díszítjük a mézeskalácsokat.

Köszönjük a kitűnő szakácsnak, Simonaszolnoki-nak, hogy a receptet megoszthattuk.

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás