Karácsonyi mézeskalács

A mézeskalács nemcsak finom csemege, hanem akár nagyszerű dísz is lehet az ünnepi asztala. Ha van elég időnk, türelmünk, esetleg gyakorlatunk, akkor csodálatos karácsonyi mézeskalács variációkkal lephetjük meg a családot. Szerintem a karácsonyi mézeskalács éppúgy hozzátartozik az ünnepekhez, mint a fenyőfa. Ezért is szoktam serényen szorgoskodni a konyhában és próbálkozok a szép díszítéssel. Remélem, tetszik.

Hozzáadta:admin, 6.11.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony
Karácsonyi mézeskalács

Hozzávalók

HOZZÁVALÓ 50 DARABHOZ:
500 gbúzafinomliszt
150 gfolyós méz
200 gporcukor
2 dbtojás
1 csomagsütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel
80 gfolyékony vaj
1 kv. kanálszódabikarbóna

Elkészítés menete

  1. A mézet, cukrot és tojást alaposan elkeverjük. Az átszitált lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a sütőport, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vajas-mézes-tojásos keveréket, végül hozzáöntjük a vajat. Alaposan eldolgozzuk.
  2. A tésztát hűtőszekrénybe tesszük, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat és 170 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.
  3. A díszítéshez 1 tojás fehérjéjét elkeverünk 150-200 g porcukorral és pár csepp citromlével, és ezzel díszítjük a mézeskalácsokat.

Köszönjük a kitűnő szakácsnak, Simonaszolnoki-nak, hogy a receptet megoszthattuk.