Karácsonyi mogyorós csillagok

Hát igen, közelegnek az ünnepek, és készülni is kell rá. A menü már kiválasztva, a fő édesség is nagyjából a fejemben, de a falatkák, aprósütemény még nem került eldöntésre. Az biztos, hogy a karácsonyi mogyorós csillagok nagyon esélyesek! A falatkák gyönyörűek, a felső réteg fehér csokoládés öntetbe van mártva, majd két korong lekvárral vagy mogyoróvajjal kerül összetapasztásra. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 14.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karácsonyi mogyorós csillagok

Hozzávalók

Tészta:
170 gbúzafinomliszt
50 gporcukor
100 gmargarin
100 gmogyoró darálva
1/4 kv. kanálőrölt kávé
50 gméz
Öntet:
130 gfehér csokoládé
70 gmargarin
sárga ételfesték
Szükségünk lesz még:
mogyoróvaj vagy lekvár, amivel két formát összetapasztunk
aprírott mogyoró díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára (vagy akár egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, kivágjuk a formákat, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 170 fokon kb. 7 percig sütjük (ez függ a tészta vastagságától is).
  3. A kis formák felét belemártjuk az öntetbe és még mielőtt az öntet megköt, rászórjuk a aprított mogyorót. Az öntethet a csokoládét és a margarint üvegtálba tesszük és gőzfürdő felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk az ételfestéket, elkeverjük.
  4. A mogyoróvajjal vagy lekvárral megkenjük a korongok másik felét, majd a lekváros vagy mogyoróvajas korongra ráhelyezzük az öntetes-mogyorós formákat.