Karácsonyi mogyorós csillagok

Recept Karácsonyi mogyorós csillagok
KÜLDÖTT KÉPEK

Hát igen, közelegnek az ünnepek, és készülni is kell rá. A menü már kiválasztva, a fő édesség is nagyjából a fejemben, de a falatkák, aprósütemény még nem került eldöntésre. Az biztos, hogy a karácsonyi mogyorós csillagok nagyon esélyesek! A falatkák gyönyörűek, a felső réteg fehér csokoládés öntetbe van mártva, majd két korong lekvárral vagy mogyoróvajjal kerül összetapasztásra. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

170 gbúzafinomliszt
50 gporcukor
100 gmargarin
100 gmogyoró darálva
1/4 kv. kanálőrölt kávé
50 gméz

Öntet:

130 gfehér csokoládé
70 gmargarin
sárga ételfesték

Szükségünk lesz még:

mogyoróvaj vagy lekvár, amivel két formát összetapasztunk
aprírott mogyoró díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára (vagy akár egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, kivágjuk a formákat, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 170 fokon kb. 7 percig sütjük (ez függ a tészta vastagságától is).
  3. A kis formák felét belemártjuk az öntetbe és még mielőtt az öntet megköt, rászórjuk a aprított mogyorót. Az öntethet a csokoládét és a margarint üvegtálba tesszük és gőzfürdő felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk az ételfestéket, elkeverjük.
  4. A mogyoróvajjal vagy lekvárral megkenjük a korongok másik felét, majd a lekváros vagy mogyoróvajas korongra ráhelyezzük az öntetes-mogyorós formákat.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás