Karácsonyi Nutellás csillag fotókkal

Egy pompás recept az ünnepekre! Kelt tészta és Nutella, csupán ennyi kell hozzá, de a végeredmény magáért beszél! Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, csak egy kicsit időigényes. Kell hozzá kelt tésztából készült négy korong és Nutella, na meg persze egy csipet kézügyesség. Ha már megformáztuk a csillagot, nincs más hátra, mint megsütni és bezsebelni az elismerést!

Hozzáadta:, 17.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karácsonyi Nutellás csillag fotókkal

Hozzávalók

Tészta:
450 grétesliszt
180 mltej
15 gélesztő
30 gvaj
70 gkristálycukor
2 dbtojássárga
csipet só
Befejezéshez:
200 gNutella
2 dbtojásfehérje

Elkészítés menete

  1. Az élesztőt, egy kanál cukrot és tejet lekeverjük, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, sót, a felolvasztott vajat és a két tojássárgát. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tésztává gyúrjuk, lefedjük és kb. 1 órát kelesztjük. A lényeg, hogy a tészta kétszeresére keljen.
  3. A megkelt tésztát lisztes felületre tesszük és átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk.
  4. Az első tésztaadagot kb. tányér alakúra nyújtjuk, megkenjük a Nutellával. Ugyanígy járunk el a többi tésztaadaggal is – az utolsót már nem kell a csokival megkenni. A tésztalapokat egymásra helyezzük.
  5. Egy pohár segítségével a közepét megjelöljük, majd ahogy képen is látszik bevagdossuk, 16 egyenlő részre. Vigyázzunk arra, hogy a közepét ne vágjuk be!
  6. A cikkeket elkezdjük forgatni, méghozzá úgy, hogy két szomszédos cikket megfogunk, majd „egymás felé”, a közepe felé fordítunk rajtuk, a bal oldalit jobbra, a jobb oldalit pedig balra. Ha ez kész, akkor következik a következő páros, és így tovább.
  7. Amikor ezzel végeztünk, akkor megformázzuk a csillag alakot a szélek „benyomkodásával” és lekerekítésével.
  8. Felvert tojásfehérjével megkenjük és 180 fokon 20 percig sütjük. Miután megsült, porcukorral meghintjük.