Karácsonyi porcukros medvetalp

Recept Karácsonyi porcukros medvetalp
KÜLDÖTT KÉPEK

Idén is készítek medvetalpat. A recept könnyű, nagyon egyszerű, mindenki megbirkózik vele. Nálunk ez a tészta és a tésztából készült medvetalp vagy kifli nem hiányozhat a karácsonyi asztalról. Szerző: Janulinka

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

350 grétesliszt
250 gmargarin
180 gdarált dió
180 gporcukor
1 dbtojás
1 ev. kanál kakaó
csipet sütőpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalókat tésztává dolgozzuk.
  2. A medvetalp formákat vagy karácsonyi kifli formákat kivajazzuk és rétesliszttel beszórjuk. A tésztát beletöltjük a formákba, tepsire tesszük és 200 fokon készre sütjük. A sütési idő függ a forma méretétől és a tészta vastagságától is.
  3. Még amíg forró, kiforgatjuk a formából.
  4. A megsült formákat csokiba márthatjuk, vagy akár porcukorral is megszórhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás