TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karácsonyi porcukros medvetalp
Karácsonyi porcukros medvetalp
Recept Karácsonyi porcukros medvetalp
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.12.2020

Karácsonyi porcukros medvetalp

Idén is készítek medvetalpat. A recept könnyű, nagyon egyszerű, mindenki megbirkózik vele. Nálunk ez a tészta és a tésztából készült medvetalp vagy kifli nem hiányozhat a karácsonyi asztalról. Szerző: Janulinka

Alapanyagok
350 g
rétesliszt
250 g
margarin
180 g
darált dió
180 g
porcukor
1 db
tojás
1 ev. kanál
kakaó
csipet sütőpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókat tésztává dolgozzuk.
  2. A medvetalp formákat vagy karácsonyi kifli formákat kivajazzuk és rétesliszttel beszórjuk. A tésztát beletöltjük a formákba, tepsire tesszük és 200 fokon készre sütjük. A sütési idő függ a forma méretétől és a tészta vastagságától is.
  3. Még amíg forró, kiforgatjuk a formából.
  4. A megsült formákat csokiba márthatjuk, vagy akár porcukorral is megszórhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása