Karácsonyi porcukros medvetalp

Hozzáadta: TopPetra, 16.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Medvetalp
KÜLDÖTT KÉPEK
Idén is készítek medvetalpat. A recept könnyű, nagyon egyszerű, mindenki megbirkózik vele. Nálunk ez a tészta és a tésztából készült medvetalp vagy kifli nem hiányozhat a karácsonyi asztalról. Szerző: Janulinka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 16.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Medvetalp
ALAPANYAGOK
350 grétesliszt
250 gmargarin
180 gdarált dió
180 gporcukor
1 dbtojás
1 ev. kanál kakaó
csipet sütőpor
- A hozzávalókat tésztává dolgozzuk.
- A medvetalp formákat vagy karácsonyi kifli formákat kivajazzuk és rétesliszttel beszórjuk. A tésztát beletöltjük a formákba, tepsire tesszük és 200 fokon készre sütjük. A sütési idő függ a forma méretétől és a tészta vastagságától is.
- Még amíg forró, kiforgatjuk a formából.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vánoční cukroví - pracny.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vianočné pečivo - labky.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS