Karácsonyi pudingos darált sütemény

Kiváló szárazsütemény, ami aztán a nyelven szépen elolvad. A karácsonyi pudingos darált sütemény szintén egy klasszikus ünnepi édesség, emlékszem, még a dédi is ezzel kínált, amikor Szenteste meglátogattuk. A két süti finom lekvárral van összetapasztva, a végén pedig ott díszeleg az ellenállhatatlan csokoládé. Egy pohár tejjel, kakaóval, esetleg kávéhoz is kitűnő ropogtatni való.

Hozzáadta:admin, 30.10.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony
Karácsonyi pudingos darált sütemény

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
600 gbúzafinomliszt
200 gporcukor
500 gmargarin
1/2 csomagsütőpor
1 dbtojás
5 csomagvaníliapudingpor
Továbbá szükségünk lesz:
lekvár a ragasztáshoz
csokoládé a mártogatáshoz

Elkészítés menete

  1. A tészta száraz hozzávalóit egy tálba tesszük és elkeverjük.
  2. Egy másik tálban a margarint habosra verjük, majd apránként hozzákeverjük az összekevert száraz hozzávalókat.
  3. A kész tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tésztadarálóval kb. 5-6 cm hosszú rudacskákat formázunk. A sütiket sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és 180 fokon 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütés időtartama attól függ, milyen vastag a tészta.
  4. A tésztát kihűtjük, két süteményt lekvárral összeragasztunk, majd összeragasztva az egyik felét csokoládéba mártjuk. Megvárjuk, míg a csokoládé megdermed.