TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Pudingos desszertek Karácsonyi pudingos darált sütemény
Karácsonyi pudingos darált sütemény
Recept Karácsonyi pudingos darált sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.10.2016

Karácsonyi pudingos darált sütemény

Kiváló szárazsütemény, ami aztán a nyelven szépen elolvad. A karácsonyi pudingos darált sütemény szintén egy klasszikus ünnepi édesség, emlékszem, még a dédi is ezzel kínált, amikor Szenteste meglátogattuk. A két süti finom lekvárral van összetapasztva, a végén pedig ott díszeleg az ellenállhatatlan csokoládé. Egy pohár tejjel, kakaóval, esetleg kávéhoz is kitűnő ropogtatni való.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

600 g
búzafinomliszt
200 g
porcukor
500 g
margarin
1/2 csomag
sütőpor
1 db
tojás
5 csomag
vaníliapudingpor

Továbbá szükségünk lesz:

lekvár a ragasztáshoz
csokoládé a mártogatáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta száraz hozzávalóit egy tálba tesszük és elkeverjük.
  2. Egy másik tálban a margarint habosra verjük, majd apránként hozzákeverjük az összekevert száraz hozzávalókat.
  3. A kész tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tésztadarálóval kb. 5-6 cm hosszú rudacskákat formázunk. A sütiket sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és 180 fokon 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütés időtartama attól függ, milyen vastag a tészta.
  4. A tésztát kihűtjük, két süteményt lekvárral összeragasztunk, majd összeragasztva az egyik felét csokoládéba mártjuk. Megvárjuk, míg a csokoládé megdermed.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása