Karácsonyi pudingos keksz

Recept Karácsonyi pudingos keksz
KÜLDÖTT KÉPEK

A karácsonyi pudingos keksz szerintem finomabb, mint a klasszikus linzer. A tésztájába vanília ízű pudingpor került, a megsült kis formákat pedig baracklekvárral, szilvalekvárral és vajas krémmel tapasztottam össze. Nem nagy fáradtság, és a legtöbb időt a kis sütemények díszítése vette igénybe. Csokiöntet, kókuszreszelék, de akár más ehető dísszel is feldobhatjuk. Néha a krémbe egy kevés kakaót is keverek, mikor mihez van kedvem.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 gbúzafinomliszt
2.5 csomagpudingpor (kedvünk szerinti ízesítéssel)
250 gmargarin
125 gporcukor

Krém:

250 gvaj
7 ev. kanálforró tej
2-3 ev. kanálporcukor

Díszítéshez:

1 dbfőzőcsokoládé
30 gmargarin
kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba szórjuk, sima állagú tésztává gyúrjuk. Miután kicsit pihentettük, 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, különböző formákat szaggatunk.
  2. A kis formákat 200 fokon 5 percig sütjük. Kihűtjük, majd a formákat kedvenc lekvárunkkal vagy a krémmel összetapasztjuk. Tetejét csokiöntettel és kókuszreszelékkel díszítjük.
  3. Krém: a puha vajat a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a tejet. A kész krémhez kakaót is adhatunk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás