Karácsonyi ropogós

Mindössze négy könnyen beszerezhető alapanyagból formás kis karácsonyi ropogós falatkák. Akár ezzel is készülhetünk az ünnepekre. A legtöbb munkát a megfelelő formák kiválasztása és kikenése okozza, de ha akad otthon pár segítő kéz, akkor ezzel is gyorsan végezni tudunk. Legutóbb csillag formát választottam, és igazán nagy sikert arattam vele. Talán idén a dió formát választom.

Hozzáadta:Alexa96, 4.12.2017
Kategória: Karácsony, Desszertek
Karácsonyi ropogós

Hozzávalók

4 dbtojássárga
150 gporcukor
1 kv. kanálvaníliacukor
5 cseppcitromlé

Elkészítés menete

  1. A kis formákat kivajazzuk, a sütőt 160 fokra kapcsoljuk.
  2. A hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, egészen addig, amíg a massza el nem kezd kivilágosodni és sűrűsödni.
  3. A tésztát csak félig töltjük bele a formába – sütés közben megemelkedik.
  4. A tésztát sütés közben figyeljük. Mikor megemelkedett, akkor a hőfokot levesszük és még 20 percig sütjük. Amíg még forró, kiszedjük a formából.