TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Karácsonyi toboz vajas tésztából. Fantasztikus ötlet a karácsonyi édességhez.
Karácsonyi toboz vajas tésztából. Fantasztikus ötlet a karácsonyi édességhez.
Recept Karácsonyi toboz vajas tésztából. Fantasztikus ötlet a karácsonyi édességhez.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.11.2022

Karácsonyi toboz vajas tésztából. Fantasztikus ötlet a karácsonyi édességhez.

Fantasztikus karácsonyi édesség, aminek a vendégek nem tudnak majd ellenállni. A tobozok nagyon jól mutatnak a süteményestálon, nincs is szükség más karácsonyi dekorációra. A tetejét porcukorral megszórjuk, mintha havas lenne. Szerző: Karambola

25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
100 g
vaj
90 g
porcukor
50 ml
olaj
1 db
tojás
300 g
búzafinomliszt
25 g
kakaó
1/2 kávéskanál
sütőpor
csipet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A puha vajat a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, eldolgozzuk, majd a tésztából golyót formázunk. A golyót fóliába csomagoljuk, legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Egy óra elteltével a tésztát két egyenlő részre osztjuk (összesen 30 db tobozt kaptam, ezeket lekvárral tapasztottam össze, így a végeredmény 15 lett).
  3. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, ezekből hengereket formázunk. A hengerek egyik vége kicsit vastagabb, mint a másik. Késsel a képen látható módon bevagdossuk.
  4. Óvatosan sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, kezünkkel szükség szerint még formázhatjuk, hogy jobban hasonlítson egy tobozra.
  5. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Rácson kihűtjük.
  6. Porcukorral megszórjuk, két tobozt lekvárral tapasztunk össze. Összetapasztani nem szükséges, ez már csak rajtunk múlik.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása