Karácsonyi töltött dió

A dió süteményes forma nagy segítség tud lenni karácsony alkalmával. Ha szeretjük az édes krémmel töltött karácsonyi töltött diót, akkor érdemes beszerezni ezeket a kis segédeszközöket, minél többet. A formákat nem kell olajjal vagy vajjal kikenni, a sima állagúra dolgozott tésztát egész egyszerűen beletöltjük. Miután megsült, megtöltjük a krémmel, összetapasztjuk, porcukorba forgatjuk. Szerző: Akeber

Hozzáadta:, 14.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karácsonyi töltött dió

Hozzávalók

Tészta:
20 dkgrétesliszt
10 dkg porcukor
10 dkgdarált dió
14 dkgmargarin
0,5 csomagsütőpor
Töltelék:
1 dbtojás
2 ev. kanáltej
1 ev. kanálporcukor
4 ev. kanáldarált dió
12,5 dkgvaj
10 dkgporcukor
rum aroma
Szükségünk lesz még:
porcukor forgatáshoz

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és sima állagú tésztává dolgozzuk.
  2. Előkészítjük a dió sütőformákat. Nem kell őket vajjal vagy olajjal kikenni, csak egyszerűen beletesszük a tésztát.
  3. A formákat tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük. Miután megsültek, kivesszük a sütőből és kihűtjük. Miután kihűltek, könnyen ki lehet őket szedni a sütőformából.
  4. Elkészítjük a tölteléket: a tojást, két evőkanál tejet, egy evőkanál cukrot, 4 evőkanál darált diót és kevés rum aromát edénybe tesszük, majd gőzfürdő felett krémessé dolgozzuk. Kihűtjük.
  5. Amíg a krémet hűtjük, a vajat a porcukorral habosra verjük. Kis adagokban beledolgozzuk a krémbe.
  6. A diókat megtöltjük a krémmel, összetapasztjuk, majd porcukorba forgatjuk.