Karácsonyi vaníliasüti fehér csokoládéba mártva

A karácsonyi vaníliasüti fehér csokoládéba mártva számos ötletet rejt magában. A színekkel és a formákkal is tudunk játszani. A süteményes zsákba töltött tésztából rudakat, korongokat, egyéb alakokat is tudunk formázni. Két sütit lekvárral tudjuk összetapasztani. A tészta világos, a fehér csokoládéból és étcsokoládéból készült öntet is tökéletesen mutat rajta. A sütemény sokáig eláll, így akár az ünnepek előtt pár nappal is elkészíthetjük. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 5.12.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Karácsonyi vaníliasüti fehér csokoládéba mártva

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
250 gvaj
200 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
3 dbtojássárga
5 ev. kanáltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
380 gbúzafinomliszt
fehér csokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A vajat a cukorral habosra verjük. Egyennként beledolgozzuk a tojások sárgáját, a tejet, végül a pudingporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát süteményes zsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe megformázzuk a süteményeket.
  3. 180 fokon kb. 12 perci sütjük. Ez a sütemények méretétől, vastagságától is függ.%1
  4. Akár rudakat és korongokat is formázhatunk. Miután megsültek, a süteményeket lekvárral is összetapaszthatjuk.
  5. A süteményeket olvasztott csokoládéba mártjuk. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt, majd tálaljuk.