Karácsonyi vaníliasüti fehér csokoládéba mártva

Recept Karácsonyi vaníliasüti fehér csokoládéba mártva
KÜLDÖTT KÉPEK

A karácsonyi vaníliasüti fehér csokoládéba mártva számos ötletet rejt magában. A színekkel és a formákkal is tudunk játszani. A süteményes zsákba töltött tésztából rudakat, korongokat, egyéb alakokat is tudunk formázni. Két sütit lekvárral tudjuk összetapasztani. A tészta világos, a fehér csokoládéból és étcsokoládéból készült öntet is tökéletesen mutat rajta. A sütemény sokáig eláll, így akár az ünnepek előtt pár nappal is elkészíthetjük. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

250 gvaj
200 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
3 dbtojássárga
5 ev. kanáltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
380 gbúzafinomliszt
fehér csokoládé díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a cukorral habosra verjük. Egyennként beledolgozzuk a tojások sárgáját, a tejet, végül a pudingporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát süteményes zsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe megformázzuk a süteményeket.
  3. 180 fokon kb. 12 perci sütjük. Ez a sütemények méretétől, vastagságától is függ.%1
  4. Akár rudakat és korongokat is formázhatunk. Miután megsültek, a süteményeket lekvárral is összetapaszthatjuk.
  5. A süteményeket olvasztott csokoládéba mártjuk. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt, majd tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás