Karamellás desszert sütés nélkül, 15 pec alatt

Kiváló édesség, amihez tényleg nem kell sok idő! Legutóbb lemértem, 15 perc. Ezalatt gyorsan el tudom készíteni a krémes habot, ki lehet bontani a vajas kekszet (mert boltit használtam), a karamellás sűrített tej szintén bolti, a reszelt csokoládé pedig adja magát. Ha a hab elkészült, csak rétegezünk: keksz, hab, keksz, sűrített tej, majd reszelt csokoládé. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 14.11.2019
Kategória: 15 perces receptek, Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Édesek
Előkészítési idő:
Recept Karamellás desszert sütés nélkül, 15 pec alatt

Hozzávalók

200 mlhabtejszín
500 gmascarpone
2 PLporcukor
karamellás sűrített tej konzerv
50 gtejcsokoládé
250 gvajas keksz

Elkészítés menete

  1. A habtejszínt egy csipet sóval elkezdjük habbá verni.
  2. Hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a porcukrot, majd tovább verjük, amíg habot nem kapunk.
  3. Előkészítjük a tepsit (30x22 cm), sütőpapírral kibéleljük, aljára kerül egy réteg vajas keksz.
  4. A kekszre rákenjük a habot, elegyengetjük, erre kerül még egy réteg keksz majd a karamellás sűrített tej.
  5. Tetejét reszelt csokoládéval díszíthetjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután megkötöttek a rétegek, tálaljuk.