Karamellás-diós szelet

Recept Karamellás-diós szelet

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Aki szereti a diót, annak érdemes kipróbálni ezt a finomságot! Aki meg nem, annak is érdemes ennek a finomságnak adni egy esélyt.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Hozzávaló 30 adaghoz:

12 dbtojás
12 ev. kanálkristálycukor
12 ev. kanálrétesliszt
4 ev. kanálvíz
1 csomagsütőpor
4 ev. kanáldarált dió

Töltelék:

300 gkristálycukor
250 ml33%-os habtejszín
300 mltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
300 gvaj
300 gribizlilekvár

Tetejére:

200 gcsokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Piskóta: ebből a mennyiségből 2 piskótalapot készítünk, mindegyikhez a feltüntetett hozzávalók felét használjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot, a tojássárgát. Hozzáadjuk a vizet, a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A tésztalapokat kihűtjük.
  2. A karamellhez 300 g cukrot karamellizálunk, habtejszínnel felöntjük, felforraljuk és addig kevergetjük, amíg a karamell a tejszínben fel nem olvad. Ezután kihűtjük.
  3. A pudingport 300 ml tejben csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a pudingot. Ezután keverjük bele a kihűlt karamellt.
  4. A diós piskótát megkenjük a ribizlilekvárral, rákenjük a krém felét, rátesszük a másik tésztalapot, ezt is megkenjük a maradék krémmel. A csokoládét pár csepp olajjal felolvasztjuk, rálocsoljuk a tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának 

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás