TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Karamellás-diós szelet
Karamellás-diós szelet
Recept Karamellás-diós szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.8.2021

Karamellás-diós szelet

Aki szereti a diót, annak érdemes kipróbálni ezt a finomságot! Aki meg nem, annak is érdemes ennek a finomságnak adni egy esélyt.

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hozzávaló 30 adaghoz:

12 db
tojás
12 ev. kanál
kristálycukor
12 ev. kanál
rétesliszt
4 ev. kanál
víz
1 csomag
sütőpor
4 ev. kanál
darált dió

Töltelék:

300 g
kristálycukor
250 ml
33%-os habtejszín
300 ml
tej
1 csomag
vanília ízű pudingpor
300 g
vaj
300 g
ribizlilekvár

Tetejére:

200 g
csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Piskóta: ebből a mennyiségből 2 piskótalapot készítünk, mindegyikhez a feltüntetett hozzávalók felét használjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot, a tojássárgát. Hozzáadjuk a vizet, a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A tésztalapokat kihűtjük.
  2. A karamellhez 300 g cukrot karamellizálunk, habtejszínnel felöntjük, felforraljuk és addig kevergetjük, amíg a karamell a tejszínben fel nem olvad. Ezután kihűtjük.
  3. A pudingport 300 ml tejben csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a pudingot. Ezután keverjük bele a kihűlt karamellt.
  4. A diós piskótát megkenjük a ribizlilekvárral, rákenjük a krém felét, rátesszük a másik tésztalapot, ezt is megkenjük a maradék krémmel. A csokoládét pár csepp olajjal felolvasztjuk, rálocsoljuk a tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása