Karamellás habos torta

Recept Karamellás habos torta

Hozzáadta: TopPetra, 29.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes torták, Torták

KÜLDÖTT KÉPEK

Nagyon édes finomság, de nem kötelező rögtön az egész tortát megenni. A karamell és mogyoró nagyon jól kiegészíti egymást. Szerző: Adkas

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes torták, Torták

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
100 gnádcukor
4 ev. kanállangyos víz
75 grétesliszt
25 gkukoricakeményítő
1 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálsütőpor
csipet

Töltelék:

1 dbkaramellás sűrített tej konzerv
150 gvaj

Hab:

4 dbtojásfehérje
240 gkristálycukor

Öntet:

100 gétcsokoládé
30 gvaj

Kell még:

200 gaprított mogyoró

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A karamellás sűrített tejet a puha vajjal együtt kikeverjük.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, ezzel is eldolgozzuk, majd belekerül a kakaóval és sütőporral elkevert liszt. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, ezt is beleforgatjuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük (24 cm átmérőjű), 175 fokon kb. 30 percig sütjük. Kihűtjük, félbe vágjuk.
  3. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral fényes habbá verjük. Ismét sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük – a habot úgy érdemes elegyengetni, hogy ugyanakkora legyen, mint a tésztalapok. A habot 90 fokos sütőben kb. 2 órát szárítjuk. Kihűtjük.
  4. Az alsó tésztalapot megkenjük a karamellás krémmel, rászórjuk az aprított mogyorót, a mogyoróra kerül az elkészült tojáshab, ezt is megkenjük a krémmel, mogyoróval megszórjuk, majd lefedjük a második tésztalappal. A tetejét csokiöntettel locsoljuk meg – ehhez a csokit és vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk. Kedvünkre díszítjük.

Blogom: Adkas tasty food

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás