TopReceptek.hu Torták Édes torták Karamellás habos torta
Karamellás habos torta
Recept Karamellás habos torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.12.2021

Karamellás habos torta

Nagyon édes finomság, de nem kötelező rögtön az egész tortát megenni. A karamell és mogyoró nagyon jól kiegészíti egymást. Szerző: Adkas

Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
100 g
nádcukor
4 ev. kanál
langyos víz
75 g
rétesliszt
25 g
kukoricakeményítő
1 ev. kanál
kakaó
1 kv. kanál
sütőpor
csipet

Töltelék:

1 db
karamellás sűrített tej konzerv
150 g
vaj

Hab:

4 db
tojásfehérje
240 g
kristálycukor

Öntet:

100 g
étcsokoládé
30 g
vaj

Kell még:

200 g
aprított mogyoró
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A karamellás sűrített tejet a puha vajjal együtt kikeverjük.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, ezzel is eldolgozzuk, majd belekerül a kakaóval és sütőporral elkevert liszt. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, ezt is beleforgatjuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük (24 cm átmérőjű), 175 fokon kb. 30 percig sütjük. Kihűtjük, félbe vágjuk.
  3. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral fényes habbá verjük. Ismét sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük – a habot úgy érdemes elegyengetni, hogy ugyanakkora legyen, mint a tésztalapok. A habot 90 fokos sütőben kb. 2 órát szárítjuk. Kihűtjük.
  4. Az alsó tésztalapot megkenjük a karamellás krémmel, rászórjuk az aprított mogyorót, a mogyoróra kerül az elkészült tojáshab, ezt is megkenjük a krémmel, mogyoróval megszórjuk, majd lefedjük a második tésztalappal. A tetejét csokiöntettel locsoljuk meg – ehhez a csokit és vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk. Kedvünkre díszítjük.

Blogom: Adkas tasty food

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása