TopReceptek.hu Italok Jegeskávé, jegestea Karamellás kávé
Karamellás kávé
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   8.9.2016

Karamellás kávé

Nincs is annál jobb, mint délután meginni egy nagy pohár forró karamellás kávét. Krémes és édes, igazi csemege, és könnyen elkészíthető. Koffeinmentes változatban is nagyon finom.

30 perc
Elkészítés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
1 dl
a kedvenc kávénkból
1 dl
33%-os habtejszín
3 ev. kanál
cukor
4 ev. kanál
tej
fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A habtejszínt tejszínhabbá verjük
  2. A cukrot egy tapadásmentes serpenyőben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a forró tejet és összeforraljuk. A tej hozzáadása során legyünk óvatosak, ugyanis a karamell sisteregni fog!
  3. A tejszínhabhoz hozzáadjuk a tejes karamell 2/3-át, és alaposan elkeverjük.
  4. Nagy, magasabb pohár aljára öntjük a tejszínhabos karamellt, felöntjük a kávéval, erre egy újabb réteg tejszínhabos karamell kerül, megszórjuk fahéjjal, majd a végén ráöntjük a tejes karamellt.
  5. A karamellás kávét habos bajor fánkkal tálaljuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept