Karamellás kávé

Nincs is annál jobb, mint délután meginni egy nagy pohár forró karamellás kávét. Krémes és édes, igazi csemege, és könnyen elkészíthető. Koffeinmentes változatban is nagyon finom.

Hozzáadta:, 8.9.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Recept Karamellás kávé

Hozzávalók

1 dl a kedvenc kávénkból
1 dl33%-os habtejszín
3 ev. kanálcukor
4 ev. kanáltej
fahéj

Elkészítés menete

  1. A habtejszínt tejszínhabbá verjükTipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. A cukrot egy tapadásmentes serpenyőben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a forró tejet és összeforraljuk. A tej hozzáadása során legyünk óvatosak, ugyanis a karamell sisteregni fog!
  3. A tejszínhabhoz hozzáadjuk a tejes karamell 2/3-át, és alaposan elkeverjük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  4. Nagy, magasabb pohár aljára öntjük a tejszínhabos karamellt, felöntjük a kávéval, erre egy újabb réteg tejszínhabos karamell kerül, megszórjuk fahéjjal, majd a végén ráöntjük a tejes karamellt.
  5. A karamellás kávét habos bajor fánkkal tálaljuk.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt