Karamellás kávé

Recept Karamellás kávé

Hozzáadta: TopPetra, 8.9.2016

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Nincs is annál jobb, mint délután meginni egy nagy pohár forró karamellás kávét. Krémes és édes, igazi csemege, és könnyen elkészíthető. Koffeinmentes változatban is nagyon finom.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 8.9.2016

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

1 dl a kedvenc kávénkból
1 dl33%-os habtejszín
3 ev. kanálcukor
4 ev. kanáltej
fahéj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A habtejszínt tejszínhabbá verjük
  2. A cukrot egy tapadásmentes serpenyőben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a forró tejet és összeforraljuk. A tej hozzáadása során legyünk óvatosak, ugyanis a karamell sisteregni fog!
  3. A tejszínhabhoz hozzáadjuk a tejes karamell 2/3-át, és alaposan elkeverjük.
  4. Nagy, magasabb pohár aljára öntjük a tejszínhabos karamellt, felöntjük a kávéval, erre egy újabb réteg tejszínhabos karamell kerül, megszórjuk fahéjjal, majd a végén ráöntjük a tejes karamellt.
  5. A karamellás kávét habos bajor fánkkal tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás