TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Karamellás képviselőfánk - FOTÓKKAL
Karamellás képviselőfánk - FOTÓKKAL
Recept Karamellás képviselőfánk - FOTÓKKAL
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.3.2022

Karamellás képviselőfánk - FOTÓKKAL

A vaníliás képviselőfánk nagyon népszerű, de a karamellás még ezen is túltesz. Kell hozzá egy darab sűrített tej konzerv is. Szerző: Akeber

Alapanyagok

Tészta:

3 dcl
víz
150 g
búzafinomliszt
150 g
margarin
4 db
tojás

Töltelék:

1 db
karamellás sűrített tej konzerv
200 g
82%-os vaj
200 ml
habtejszín

Karamellás öntet:

50 g
kristálycukor
30 g
víz
400 g
kristálycukor
30 g
keményítő
150 g
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a vizet és margarint edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni. Amikor a vaj már elolvadt, hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg a tészta már el nem kezd leválni az edény oldaláról (kb. 3 perc). A tésztát kihűtjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát süteményes zsákba töltjük, a tepsire megformázzuk a fánkokat. 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  3. A karamellás krémhez a vajat habosra verjük, kis adagokban beledolgozzuk a sűrített tejet. Hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A fánkokat kihűtjük, félbe vágjuk.
  5. Az öntethez 50 g cukrot karamellizálunk. 30 g vízzel felöntjük és addig keverjük, amíg fel nem olvad.
  6. 150 ml vizet edénybe öntünk, hozzáadjuk a 400 g vizet, felforraljuk. Hozzáadjuk a keményítőt is, sűrű szituppá főzzük. Ehhez adjuk hozzá az előző lépésben elkészített karamellt. A megsült fánkok tetejét ebbe az öntetbe mártogatjuk bele.
  7. A habtejszínt habbá verjük. A fánkokat krémmel töltjük, erre jön a tejszínhab, majd a karamellöntetbe mártott kalappal lefedjük.

Blogom: Recepty akeber

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása