Karamellás kosárkák csokiöntettel

Recept Karamellás kosárkák csokiöntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

Kiváló recept, amit mindenki imádni fog. A tészta puha és lágy, a karamellás sűrített tejes krém pedig ellenállhatatlanná varázsolja. A csokiöntet pedig már csak a pontu az i-re. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gbúzafinomliszt
50 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
140 gvaj
2 dbtojássárga

Krém:

1 konzervkaramellás sűrített tej
250 gvaj

Tetejére:

csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Cipó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Miután a tészta lehűlt, kisebb darabokat szaggatunk ki belőle, majd beletöltjük a kosár formákba.
  3. A kosárkákat tepsire tesszük, 170 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük. Közben figyeljük, mert a kosár méretétől is függ a sütési idő.
  4. A vajat a karamellás sűrített tejjel krémesre keverjük, süteményes zsákba töltjük, rátesszük a díszítőfejet, majd ezzel díszítjük a kosárkákat.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a krém megkötött, csokiöntetbe mártjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás