TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karamellás kosárkák csokiöntettel
Karamellás kosárkák csokiöntettel
Recept Karamellás kosárkák csokiöntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.12.2021

Karamellás kosárkák csokiöntettel

A finom kis kosárkák kicsiknek és nagyoknak is egyaránt örömet okoznak. Számos változat létezik, most ezt a karamellásat készítettem el. Szerző: Akeber

Alapanyagok

Alap:

150 g
margarin
250 g
búzafinomliszt
100 g
darált dió
70 g
porcukor
1 db
tojás
1 kv. kanál
kakaó
½ kv. kanál
sütőpor

Töltelék:

1 db
karamellás sűrített tej konzerv
250 g
vaj

Öntet:

margarin és étcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A töltelékkel kezdjük: a vajat habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a sűrített tejet. Kézi robotgépet használtam.
  2. A puha margarint, tojást, diót, lisztet, kakaót, porcukrot, sütőport tésztává dolgozzuk. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább 1 órára.
  3. A hideg tésztát beletöltjük a formákba.
  4. Tepsire tesszük, 170 fokon kb. 15 percig sütjük, kihűtjük.
  5. Beletöltjük a krémet, hűtőszekrénybe tesszük. A margarint és csokit felolvasztjuk, ezzel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása