Karamellás kosárkák csokiöntettel

Recept Karamellás kosárkák csokiöntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

A finom kis kosárkák kicsiknek és nagyoknak is egyaránt örömet okoznak. Számos változat létezik, most ezt a karamellásat készítettem el. Szerző: Akeber

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Alap:

150 gmargarin
250 gbúzafinomliszt
100 gdarált dió
70 gporcukor
1 dbtojás
1 kv. kanálkakaó
½ kv. kanálsütőpor

Töltelék:

1 dbkaramellás sűrített tej konzerv
250 gvaj

Öntet:

margarin és étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A töltelékkel kezdjük: a vajat habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a sűrített tejet. Kézi robotgépet használtam.
  2. A puha margarint, tojást, diót, lisztet, kakaót, porcukrot, sütőport tésztává dolgozzuk. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább 1 órára.
  3. A hideg tésztát beletöltjük a formákba.
  4. Tepsire tesszük, 170 fokon kb. 15 percig sütjük, kihűtjük.
  5. Beletöltjük a krémet, hűtőszekrénybe tesszük. A margarint és csokit felolvasztjuk, ezzel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás