Karamellás kosárkák

Édes falatok, amivel örömet tudunk szerezni mindenkinek! A karamellás kosárkák rendkívül finomak, és bizony ezt a család tudtomra is adja. Sajnos nem mindig sikerül karamellás sűrített tejet beszereznem, így nem marad más hátra, mint a cukrosat forrásban lévő vízben 2-3 órát főzni. Az elkészült karamellás sűrített tej, sűrű, amit egy kevés vajjal lazítok. Ezzel töltöm meg a finom kosárkákat. Szerző: Marta Mlyn

Hozzáadta:, 19.1.2019
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karamellás kosárkák

Hozzávalók

Tészta:
210 gfinomliszt
50 gporcukor
105 gvaj
2 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
Krém:
1 dbsűrített tej konzerv
150 gvaj

Elkészítés menete

  1. A sűrített tejet bő vízben legalább 2 órát főzzük, hogy karamellizálódjon. Ha szerencsénk van, akkor sikerül egyből karamellás sűrített tejet venni. Ügyeljünk arra, hogy a sűrített tej cukrozott legyen!
  2. A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát.
  3. A kosár formákat kiolajozzuk vagy kivajazzuk, liszttel beszórjuk. A formába belenyomkodjuk a tésztát, mindezt úgy, hogy a krémnek is maradjon hely. A tésztát 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  4. A vajat a formában habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt karamellás sűrített tejet.
  5. A kész krémet hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkössön.
  6. A krémet süteményes zsákba tesszük, majd megtöltjük vele a kosárkákat.
  7. A tetejét reszelt csokoládéval, mogyoróval díszítjük.