TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Karamellás kosárkák
Karamellás kosárkák
Recept Karamellás kosárkák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.1.2019

Karamellás kosárkák

Édes falatok, amivel örömet tudunk szerezni mindenkinek! A karamellás kosárkák rendkívül finomak, és bizony ezt a család tudtomra is adja. Sajnos nem mindig sikerül karamellás sűrített tejet beszereznem, így nem marad más hátra, mint a cukrosat forrásban lévő vízben 2-3 órát főzni. Az elkészült karamellás sűrített tej, sűrű, amit egy kevés vajjal lazítok. Ezzel töltöm meg a finom kosárkákat. Szerző: Marta Mlyn

160 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

210 g
finomliszt
50 g
porcukor
105 g
vaj
2 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor

Krém:

1 db
sűrített tej konzerv
150 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sűrített tejet bő vízben legalább 2 órát főzzük, hogy karamellizálódjon. Ha szerencsénk van, akkor sikerül egyből karamellás sűrített tejet venni. Ügyeljünk arra, hogy a sűrített tej cukrozott legyen!
  2. A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát.
  3. A kosár formákat kiolajozzuk vagy kivajazzuk, liszttel beszórjuk. A formába belenyomkodjuk a tésztát, mindezt úgy, hogy a krémnek is maradjon hely. A tésztát 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  4. A vajat a formában habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt karamellás sűrített tejet.
  5. A kész krémet hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkössön.
  6. A krémet süteményes zsákba tesszük, majd megtöltjük vele a kosárkákat.
  7. A tetejét reszelt csokoládéval, mogyoróval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása