Karamellás kosárkák
Édes falatok, amivel örömet tudunk szerezni mindenkinek! A karamellás kosárkák rendkívül finomak, és bizony ezt a család tudtomra is adja. Sajnos nem mindig sikerül karamellás sűrített tejet beszereznem, így nem marad más hátra, mint a cukrosat forrásban lévő vízben 2-3 órát főzni. Az elkészült karamellás sűrített tej, sűrű, amit egy kevés vajjal lazítok. Ezzel töltöm meg a finom kosárkákat. Szerző: Marta Mlyn
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 19.1.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
210 gfinomliszt
50 gporcukor
105 gvaj
2 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
Krém:
1 dbsűrített tej konzerv
150 gvaj
- A sűrített tejet bő vízben legalább 2 órát főzzük, hogy karamellizálódjon. Ha szerencsénk van, akkor sikerül egyből karamellás sűrített tejet venni. Ügyeljünk arra, hogy a sűrített tej cukrozott legyen!
- A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát.
- A kosár formákat kiolajozzuk vagy kivajazzuk, liszttel beszórjuk. A formába belenyomkodjuk a tésztát, mindezt úgy, hogy a krémnek is maradjon hely. A tésztát 180 fokon aranyszínűre sütjük.
- A vajat a formában habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt karamellás sűrített tejet.
- A kész krémet hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkössön.
- A krémet süteményes zsákba tesszük, majd megtöltjük vele a kosárkákat.
- A tetejét reszelt csokoládéval, mogyoróval díszítjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Karamelovo-mléčné košíčky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Karamelovo-mliečne košíčky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Karamell-Milch-Körbchen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS