Karamellás mini tortácskák citromos öntettel

Recept Karamellás mini tortácskák citromos öntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezek a falatok meg tudják örvendeztetni az egész családot! A karamellás mini tortácskák még a legkeményebb szíveket is meglágyítják! A karamellás krém, a tészta, a porcukor-citromos öntet csodálatos harmóniát alkotnak, így csodás díszei és elemei lehetnek az ünnepi asztalnak. A citromosé-porcukros öntet mellé akár csokiöntetet is készíthetünk. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gfinomliszt
70 gporcukor
90 gdarált dió
140 gvaj
1 dbtojássárga
1 kv. kanálőrült fahéj
½ citromleve és héja

Krém:

120 gvaj
karamellöntet (bolti) – néhány evőkanál

Öntet:

1-2 ev. kanálporcukor
1-2 ev. kanálvitromlé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tészta állagúra dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután a tésztát kinyújtjuk, kivágjuk a korongokat, a korongokat pedig sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük.
  2. A megsült falatokat kihűtjük. Rátesszük a krémet – a vajat a karamellás önttettel alaposan elkeverjük- majd két korongot összetapasztunk.
  3. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a krém megkötött, a tetejét belemártjuk a citromos öntetbe. Ehhez a citromlevet a porcukorral jó alaposan eldolgozzuk. Az öntet jó sűrű kell, hogy legyen.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás