Karamellás-mogyorós szelet

Egyszerű, ízletes édesség, ami mindig feldobja a napot. A karamellás-mogyorós szelet szinte elronthatatlan: a tésztájához csak összekeverjük a hozzávalókat, megsütjük, a krémet megfőzzük, kihűtjük, megkenjük vele a tésztát, és már kész is. A tetejét kedvünk szerint díszíthetjük. Nálam a jó sok reszelt csokoládé a nyerő. Imádom a mogyorót a tésztájában, és azt, ahogy a krém szinte szétolvad a számban.

Hozzáadta:, 19.7.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Karamellás-mogyorós szelet

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
200 mllangyos víz
250 grétesliszt
100 gdarált mogyoró
1 csomagsütőpor
Krém:
1 ltej
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
3 csomagkaramell ízű pudingpor
50 gbúzafinomliszt
250 g vaj

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, majd lassan hozzákeverjük a vizet, végül beledolgozzuk a sütőporral és mogyoróval elkevert lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, mély tepsibe tesszük, 170 fokon 20 percig sütjük.
  3. A tejből, cukorból, vaníliacukorból, lisztből és pudingból sűrű, kása állagú krémet főzünk. Kihűtjük (közben néha-néha megkeverjük), végül beledolgozzuk a vajat. Ezzel elkészült a karamellás krém.
  4. A krémet rákenjük a tésztára, tetejét darált mogyoróval, dióval és reszelt csokoládéval díszítjük.