TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Karamellás-mogyorós szelet
Karamellás-mogyorós szelet
Recept Karamellás-mogyorós szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   19.7.2017

Karamellás-mogyorós szelet

Egyszerű, ízletes édesség, ami mindig feldobja a napot. A karamellás-mogyorós szelet szinte elronthatatlan: a tésztájához csak összekeverjük a hozzávalókat, megsütjük, a krémet megfőzzük, kihűtjük, megkenjük vele a tésztát, és már kész is. A tetejét kedvünk szerint díszíthetjük. Nálam a jó sok reszelt csokoládé a nyerő. Imádom a mogyorót a tésztájában, és azt, ahogy a krém szinte szétolvad a számban.

Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
200 ml
langyos víz
250 g
rétesliszt
100 g
darált mogyoró
1 csomag
sütőpor

Krém:

1 l
tej
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
3 csomag
karamell ízű pudingpor
50 g
búzafinomliszt
250 g vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, majd lassan hozzákeverjük a vizet, végül beledolgozzuk a sütőporral és mogyoróval elkevert lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, mély tepsibe tesszük, 170 fokon 20 percig sütjük.
  3. A tejből, cukorból, vaníliacukorból, lisztből és pudingból sűrű, kása állagú krémet főzünk. Kihűtjük (közben néha-néha megkeverjük), végül beledolgozzuk a vajat. Ezzel elkészült a karamellás krém.
  4. A krémet rákenjük a tésztára, tetejét darált mogyoróval, dióval és reszelt csokoládéval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása