Karamellás sütemény piskótával - FOTÓKKAL

A karamellás sütemény piskótával egy krémesen lágy és nagyon finom desszert, amit mindenki imád. A babapiskóta a desszert tésztájában egy olyan különleges látványt nyújt, amelyre mindenki felfigyel. Érdemes kipróbálni.

Hozzáadta:, 26.9.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Karamellás sütemény piskótával - FOTÓKKAL

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
4 ev. kanál langyos víz
1 kv. kanálsütőpor
2 ev. kanálkakaó
30 dbbabapiskóta
Krém:
250 gvaj
1 dobozsűrített tej (karamellizált)
Tetejére:
100 mlhabtejszín
100 gcsokoládé

Elkészítés menete

  1. A tojásokat a cukorral habosra verjük, és folyamatos kevergetés mellett hozzákeverjük a langyos vizet, sütőport, lisztet és a kakaót. A simára kevert tésztát egy 23x23 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  2. A tésztára rakjuk a babapiskótát, ujjunkkal kicsit belenyomjuk őket a tésztába. 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Az elkészült tésztát kihűtjük.
  3. A vajat habosra verjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a sűrített tejet. Én karamellizált sűrített tejet használtam. Ha nincs ilyen a boltban, akkor a cukros sűrített tejet (az egész dobozt) 2-3 órára forrásba lévő vízbe tesszük, így a benne lévő cukor karamellizálódik.
  4. Az elkészült krémet rátesszük a kihűlt tésztára, és hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megkössön.
  5. A tejszínt egy edényben felmelegítjük és beletörjük a csokoládét. Addig kevergetjük, míg a csokoládé fel nem oldódik, majd ez a krém kerül a hideg sütemény tetejére. Megvárjuk, míg a csokoládés öntet megköt.
  6. A süteményt forró vízbe mártott forró késsel felszeleteljük. Jó étvágyat!%