Karamellás szelet

Recept Karamellás szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Isteni krémes édesség, amit szerintem mindenki megszeret! Ha odavan a karamellért, akkor ez a karamellás szelet egyszerűen kihagyhatatlan! A krém nemcsak karamellás sűrített tejet tartalmaz (ami a lelke a desszertnek), hanem még lágy túrót és vajat is. A süteményt ugyanúgy feldobja a rumba áztatott piskóta (a rumot egy kicsit vízzel hígítottam), és persze a puha tészta és a lekvár. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 grétesliszt
4 dbtojás
150 gporcukor
4 ev. kanálmeleg víz

Krém:

1 dbkaramelles sűrített tej konzerv
250 gtúró
250 gvaj

Szükségünk lesz még:

lekvár
1 csomagbabapiskóta
víz és rum
kakaó szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a krémet: a karamelles sűrített tejet a vajjal és túróval egységes masszává dolgozzuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet és az átszitált lisztet. Az így kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 20 percig sütjük. Kihűtjük, majd megkenjük a lekvárral.
  3. A lekvárral megkent tésztára rátesszük a víz és rum keverékébe (1:1 arány) áztatott piskótát. A piskótára rátesszük a krémet, elegyengetjük, kakaóval megszórjuk.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a krém megkötött, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás