Isteni krémes édesség, amit szerintem mindenki megszeret! Ha odavan a karamellért, akkor ez a karamellás szelet egyszerűen kihagyhatatlan! A krém nemcsak karamellás sűrített tejet tartalmaz (ami a lelke a desszertnek), hanem még lágy túrót és vajat is. A süteményt ugyanúgy feldobja a rumba áztatott piskóta (a rumot egy kicsit vízzel hígítottam), és persze a puha tészta és a lekvár. Szerző: Mineralka
Hozzávalók
Tészta:200 grétesliszt
4 dbtojás
150 gporcukor
4 ev. kanálmeleg víz
Krém:1 dbkaramelles sűrített tej konzerv
250 gtúró
250 gvaj
Szükségünk lesz még:lekvár
1 csomagbabapiskóta
víz és rum
kakaó szóráshoz
Elkészítés menete
- Elkészítjük a krémet: a karamelles sűrített tejet a vajjal és túróval egységes masszává dolgozzuk, hűtőszekrénybe tesszük.
- A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet és az átszitált lisztet. Az így kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 20 percig sütjük. Kihűtjük, majd megkenjük a lekvárral.
- A lekvárral megkent tésztára rátesszük a víz és rum keverékébe (1:1 arány) áztatott piskótát. A piskótára rátesszük a krémet, elegyengetjük, kakaóval megszórjuk.
- Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a krém megkötött, tálaljuk.