Karamelles krémmel töltött tölcsér

Recept Karamelles krémmel töltött tölcsér
KÜLDÖTT KÉPEK

Csupán 4 egyszerű hozzávalóból tökéletes édességet tudunk varázsolni! Két nagyon fontos alapanyaga van: a leveles tészta, amit csíkokra vágunk, és a töltelék – a karamelles sűrített tej, amit vajjal kikeverve töltünk az elkészített tölcsérekbe. Az elkészítés végtelenül egyszerű: sütőpapírból és alufóliából megformázzuk a tölcséreket, amire felcsavarjuk a csíkokra vágott leveles tésztát, pár perc alatt készre sütjük, a végén pedig megtöltjük a krémmel. Érdemes kipróbálni, és kezdő szakácsok is megbirkóznak vele!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gleveles tészta
1 dbkaramelles sűrített tej konzerv
200 gvaj
tojás kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először elkészítjük a tölcsér sütőformát (amennyiben nincs): sütőpapírból megformázzuk, majd alufóliával kívülről bevonjuk.
  2. A leveles tésztát kihajtogatjuk és felcsíkozzuk (kb. 2 cm szélesre). A kapott csíkokat felcsavarjuk az előkészített tölcsér alakú sütőformára, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük és kb. 5 percig 170 fokon sütjük.
  3. Ha nem kapni karamelles sűrített tejet, akkor a konzervet forrásban lévő bő vízbe tesszük (hogy ellepje) és legalább 2 órát főzzük. Az elfőtt vizet mindig pótoljuk! A vajat habosra verjük és kanalanként alaposan beledolgozzuk a karamelles sűrített tejet. Ha jól dolgozunk, könnyű krémet kapunk, amivel megtöltjük a tölcséreket (a krémet előtte nyomózsákba töltjük).
  4. Porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás