Karamelles krémmel töltött tölcsér

Annyira szép és annyira finom! A család odavan a karamelles krémmel töltött mini tölcsérekért. Csodás falatkák, a tészta roppanós, a krém édes és krémes, minden megvan benne, ami tökéletes karácsonyi édességgé varázsolja. A kis tölcsérek végét csokoládéba márthatjuk és darált dióba vagy kókuszreszelékbe is márthatjuk. A krémet kedvünkre változtathatjuk, mogyorókrémes és csokoládés krémmel is tökéletes. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 18.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karamelles krémmel töltött tölcsér

Hozzávalók

250 gbúzafinomliszt
200 g porcukor
200 gméz (virágméz)
3 dbtojássárga
2 ev. kanáltej

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, cipót formázunk, fóliába csomagoljuk, legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A lehűlt tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kb. 5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon 5 percig sütjük. Ha tovább sütjük, akkor a tészta kiszárad és sokkal nehezebb lesz formázni. Miután kivettük a sütőből, tölcsért formázunk. Ehhez szükségünk van tölcsér sütőformákra.
  3. Megvárjuk, míg a tészta kihűl, így a sütőformát is egyszerűen el tudjuk távolítani.
  4. Érdemes egyszerre csak 4-5 korongot sütni, hogy legyen elég időnk a felcsavarásra.
  5. A tölcsér szélesebb végét csokiöntetbe márthatjuk, darált dióval megszórjuk, majd megtöltjük. Tökéletes töltelék a sűrített tej és vaj krémes keveréke.