TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Karamelles szelet ostyalapon
Karamelles szelet ostyalapon
Recept Karamelles szelet ostyalapon
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.6.2018

Karamelles szelet ostyalapon

A karamelles szelet ostyalapon már közel 30 éve a családi receptgyűjtemény részét képezi. Igazi ünnepi édesség, de minden alkalom során megállja a helyét. Gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik, mert kellően ropogós, édes, a pirított diótól pedig varázslatos plussz ízt kap. Szerintem nagyon egyszerű az elkészítése, az egyetlen nehézséget talán a sűrített tej beszerzése jelentheti. Ha szerencsénk van, akkor már sűrű, karamelles sűrített tejet is tudunk venni, így nem kell a sima sűrített tejet órák hosszát főzni. Szerző: Adkas

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

7 db
tojásfehérje
5 db
tojássárga
250 g
kristálycukor
200 g
darált dió
4 ev. kanál
zsemlemorzsa
1/2 csomag
sütőpor
csipet só
3 db
ostyatortalap

Krém:

1 db
sűrített tej konzerv
250 g
vaj

Szükségünk lesz még:

1 marék
aprított dió
50 g
reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Ha a boltban nem kapható karamelles sűrített tej, akkor a sűrített tejet edénybe tesszük, vízzel felöntjük és 2-4 órát főzzük (közben a vizet utántöltjük, ha elpárolog). Az egész konzervnek el kell merülnie a vízben. Miután megfőtt, kivesszük a vízből és csak akkor használjuk, amikor már teljesen kihűlt.
  2. Egy tepsit az ostyalappal kibélelünk (30x40 cm).
  3. Az aprított diót megporítjuk. A pirítást ne nagyjuk ki, mert nagyon kellemes ízt kölcsönöz a süteménynek.
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd habos lenni, elkezdjük hozzáadni a cukrot. Amikor már fényes habot kaptunk, egyengént beledolgozzuk a tojássárgát. Ezután hozzákeverjük a darált dióval elkevert zsemlemorzsát. A tésztát ráöntjük az ostyalappal kibélelt tepsibe, majd 180 fokon 20-25 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, mert akkor a tészta nagyon száraz lesz.
  5. A vajat habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a karamellás sűrített tejet. Addig keverjük, amíg egységes, sima, sűrű krémet nem kapunk. A krémet rákenjük a tésztára és elegyengetjük.
  6. Pirított dióval és reszelt csokoládéval megszórjuk, majd legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

 

Blogom: Adkas-tastyfood

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása