Karamelles szelet ostyalapon
A karamelles szelet ostyalapon már közel 30 éve a családi receptgyűjtemény részét képezi. Igazi ünnepi édesség, de minden alkalom során megállja a helyét. Gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik, mert kellően ropogós, édes, a pirított diótól pedig varázslatos plussz ízt kap. Szerintem nagyon egyszerű az elkészítése, az egyetlen nehézséget talán a sűrített tej beszerzése jelentheti. Ha szerencsénk van, akkor már sűrű, karamelles sűrített tejet is tudunk venni, így nem kell a sima sűrített tejet órák hosszát főzni. Szerző: Adkas
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
7 dbtojásfehérje
5 dbtojássárga
250 gkristálycukor
200 gdarált dió
4 ev. kanálzsemlemorzsa
1/2 csomagsütőpor
csipet só
3 dbostyatortalap
Krém:
1 dbsűrített tej konzerv
250 gvaj
Szükségünk lesz még:
1 marékaprított dió
50 greszelt csokoládé
- Ha a boltban nem kapható karamelles sűrített tej, akkor a sűrített tejet edénybe tesszük, vízzel felöntjük és 2-4 órát főzzük (közben a vizet utántöltjük, ha elpárolog). Az egész konzervnek el kell merülnie a vízben. Miután megfőtt, kivesszük a vízből és csak akkor használjuk, amikor már teljesen kihűlt.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd habos lenni, elkezdjük hozzáadni a cukrot. Amikor már fényes habot kaptunk, egyengént beledolgozzuk a tojássárgát. Ezután hozzákeverjük a darált dióval elkevert zsemlemorzsát. A tésztát ráöntjük az ostyalappal kibélelt tepsibe, majd 180 fokon 20-25 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, mert akkor a tészta nagyon száraz lesz.
Blogom: Adkas-tastyfood
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Karamelový zákusek na oplatce.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Karamelový zákusok na oblátke.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Karamellkuchen auf Oblaten an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS