Karamelles-vaníliás 3BIT szelet

A karamelles-vaníliás 3BIT szeletre tényleg érvényes, hogy háromszoros élvezet! Puha tészta, vaníliás-pudingos töltelék, karamelles krém, na meg persze a csokiöntet a tetején. Nem is csodálom, hogy a családom ennyire odavan érte. Az sem baj, hogy nincs benne a bolti változatnál megszokott „roppanósság”, mert így is tökéletes! Kicsik és nagyok egyaránt élvezettel falatozzák. Szerző: Marta

Hozzáadta:, 7.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karamelles-vaníliás 3BIT szelet

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
200 grétesliszt
200 g porcukor
½ csomagsütőpor
4 ev. kanáltej
4 ev. kanálolaj
1 ev. kanálkakaó
Töltelék:
2 dbvanília ízű pudingpor
2 csomagvaníliacukor
0,5 ltej
100 gporcukor
150 gvaj
2 csomagkeksz (petit neurre)
Krém:
1 dbkaramelles sűrített tej
200 gvaj
Öntet:
100 gcsokoládé
100 gmargarin
1 ev. kanálkristálycukor
1 ev. kanálkakaó

Elkészítés menete

  1. Ha nem tudtunk beszerezni karamelles sűrített tejet, akkor a sima sűrített tejet előző nap legalább 2.5 órát főzzük (edénybe tesszük annyi vízzel, amennyi ellepi). Miután megfőtt, kivesszük a vízből, másnapra pedig kihűl.
  2. A tésztához a hozzávalókat tálba tesszük és alaposan eldolgozzuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 10 percig sütjük.
  3. A pudingporból, vaníliacukorból és tejből pudingot főzünk. A cukrot a vajjal habosra verjük és beledolgozzuk a pudingba, jó krémesre keverjük.
  4. A krémhez a karamelles sűrített tejet a vajjal krémesre dolgozzuk.
  5. A tésztára rákenjük a pudingos tölteléket, erre jön egy réteg keksz, a kekszre pedig a karamelles krém. A tetejét csokiöntettel locsoljuk meg.