Karamellkekszes szelet sütés nélkül

Recept Karamellkekszes szelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Hát, ha tehetitek és a boltokban láttok, akkor mindenképp próbáljátok ki a vaníliás kekszet! Nekem a Lotus vált be, de már találkoztam hasonlóval nagyobb boltokban. Ha ez megvan, a többi már gyerekjáték. A habtejszínt, habfixálót és vaníliacukrot kemény habbá verjük egy jó teljesítményű kézi robotgéppel, és már csak a rétegezés marad hátra: kekszes réteg, hab, kekszes réteg, hab... A kész sütit már csak jól le kell hűteni (egy éjszakát is hagyhatjuk pihenni hűtőszekrénybe), utána pedig bezsebelhetjük az elismerést. Szerző: Simona

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

500 gLotus karamellás keksz
500 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
1 csomagvaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszeket szorosan egymás mellé tesszük, mondjuk egy 25x25 cm-es vagy ehhez hasonló tepsibe.
  2. A habtejszínt a habfixálóval és vaníliacukorral kemény habbá verjük.
  3. A kekszeket megkenjük a tejszínhabbal.
  4. A értegezést folytatjuk: keksz, tejszínhab, keksz, tejszínhab...
  5. Addig folytatjuk, amíg az össze hozzávaló el nem fogy. Hűtőszekrénybe tesszük (akár egy ésjzakára), majd miután szépen lehűlt, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás