Karamellkrémes piskóta vajas keksszel

Recept Karamellkrémes piskóta vajas keksszel

Hozzáadta: TopPetra, 22.5.2020

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A karamellkrémes piskóta már első ránézésre is gyönyörűség. Az íze pedig... leírhatatlan! Imádom a karamellás krémet, a puha piskótát, a vajas keksz a tetején pedig egy új textúrát is visz az egész édességbe. A tetejére már csak egy kevés tejszínhab kell, ízlés szerint pár szem gyümölcs. Kávéhoz, teához, kakaóhoz, egy bögre hideg tejhez is ideális! Szező: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 22.5.2020

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Korpusz:

6 dbtojás
200 gkristálycukor
6 ev. kanálolaj
200 grétesliszt
½ kv. kanálsütőpor

Krém:

1 dbkaramellás sűrített tej konzerv (kb. 400 f)
250 gmascarpone

Befejezéshez:

Téglalap alakú vajas keksz
250 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény elkezdjük habbá verni, majd amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Addig dolgozunk, amíg fényes habot nem kapunk. A tojássárgát szintén habosre verjük, a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a hozzávalókat óvatosan tésztává egyesítjük.
  2. A tésztát kb. 35x40 cm-es, magas falú, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon aranyszínűre sütjük – kb. 20-25 perc, sütőtől függően. Érdemes tűtesztet végezni!
  3. Amíg a tészta sül, majd hűl, elkészítjük a krémet. A karamellás sűrített tejet és a mascarponét simára keverjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A kihűlt tésztát megkenjük a hideg karamellás krémmel. Egy réteg vajas kekszet pakolunk a krém tetejére. Az egész süteményt hátszekrénybe tesszük, felszeleteljük, tálalás előtt pedig tejszínhabbal díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás