Karamellkrémes piskóta vajas keksszel

A karamellkrémes piskóta már első ránézésre is gyönyörűség. Az íze pedig... leírhatatlan! Imádom a karamellás krémet, a puha piskótát, a vajas keksz a tetején pedig egy új textúrát is visz az egész édességbe. A tetejére már csak egy kevés tejszínhab kell, ízlés szerint pár szem gyümölcs. Kávéhoz, teához, kakaóhoz, egy bögre hideg tejhez is ideális! Szező: Lacusin

Hozzáadta:, 22.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karamellkrémes piskóta vajas keksszel

Hozzávalók

Korpusz:
6 dbtojás
200 gkristálycukor
6 ev. kanálolaj
200 grétesliszt
½ kv. kanálsütőpor
Krém:
1 dbkaramellás sűrített tej konzerv (kb. 400 f)
250 gmascarpone
Befejezéshez:
Téglalap alakú vajas keksz
250 mlhabtejszín

Elkészítés menete

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény elkezdjük habbá verni, majd amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Addig dolgozunk, amíg fényes habot nem kapunk. A tojássárgát szintén habosre verjük, a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a hozzávalókat óvatosan tésztává egyesítjük.
  2. A tésztát kb. 35x40 cm-es, magas falú, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon aranyszínűre sütjük – kb. 20-25 perc, sütőtől függően. Érdemes tűtesztet végezni!
  3. Amíg a tészta sül, majd hűl, elkészítjük a krémet. A karamellás sűrített tejet és a mascarponét simára keverjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A kihűlt tésztát megkenjük a hideg karamellás krémmel. Egy réteg vajas kekszet pakolunk a krém tetejére. Az egész süteményt hátszekrénybe tesszük, felszeleteljük, tálalás előtt pedig tejszínhabbal díszítjük.