Karamellkrémes süti

A karamellkrémes süti az egyik kedvenc süteményünk, amit nemcsak ünnepek alkalmával készítek. Elég sokszor kerül az asztalra, ugyanis imádjuk a puha tésztát ezzel az isteni édes krémmel töltve. Ha a karamellizált sűrített tej beszerzése nem sikerül, akkor házi karamellkrémet is készíthetünk – nekem ezzel is nagyon ízlett (barna cukrot karamellizáltam, adtam hozzá vajat, habtejszínt, és addig főztem, amíg be nem sűrűsödött).

Hozzáadta:, 9.2.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények, Karácsony
Karamellkrémes süti

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
250 gvaj
200 gporcukor
2 ev. kanálkonyak
1 dbtojás
2 dbtojás sárgája
1 csomagvaníliacukor
1/2 kv. kanálsütőpor
1 kv. kanálreszelt citromhéj
350 gkukoricaliszt
200 gbúzafinomliszt
Krém:
karamellizált sűrített tej
kevés vaj
kókuszreszelék és/vagy porcukor a díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a konyakot, a tojások sárgáját, a tojást, a vaníliacukrot, a citromhéjat és a sütőporral elkevert liszteket. A keverékből tésztát gyúrunk, amit fóliába csomagolunk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A lehűlt tésztát liszttel beszórt nyújtódeszkán kinyújtjuk (kb. 0.5 cm vastagra) és a tésztából tetszés szerinti formákat szaggatunk ki.
  3. A kiszaggatott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 150 fokon 25 percig sütjük. A megsült kekszeket kihűtjük.
  4. A karamellizált sűrített tejet a vajjal krémes állagúra keverjük, és ezzel tapasztjuk össze a kekszeket. A sütiket kókuszreszelékkel díszítjük vagy porcukorba forgatjuk. Hogy a házi kekszek megpuhuljanak, egy kartondobozba tesszük őket és egy napot pihentetjük.