TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karamellkrémmel töltött, porcukorral megszórt karácsonyi dió
Karamellkrémmel töltött, porcukorral megszórt karácsonyi dió
Recept Karamellkrémmel töltött, porcukorral megszórt karácsonyi dió
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.11.2021

Karamellkrémmel töltött, porcukorral megszórt karácsonyi dió

Töltött karácsonyi dió a család örömére. Ha az ünnepek előtt készítem, akkor bizony ünnepekre nem marad. Szerző Karambola

45 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

320 g
vaj
400 g
búzafinomliszt
160 g
porcukor
120 g
darált dió
4 ev. kanál
kakaó
1 ev. kanál
rum

Krém:

100 g
vaj
1 db
sűrített tej konzerv
4 ev. kanál
darált dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Kisebb darabokat szaggatunk ki belőle, beletöltjük a formákba. A tésztával töltött dióformákat 180 fokon 8-10 percig sütjük, sütés közben figyeljük.
  3. Miután megsült, kiforgatjuk a formából.
  4. A sűrített tejet a vajjal habosra verjük, majd beledolgozzuk a diót is. A krémet süteményes zsákba töltjük, ezzel tapasztunk össze 2 diót.
  5. Porcukorba forgatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása