Karamellkrémmel töltött, porcukorral megszórt karácsonyi dió

Recept Karamellkrémmel töltött, porcukorral megszórt karácsonyi dió
KÜLDÖTT KÉPEK

Töltött karácsonyi dió a család örömére. Ha az ünnepek előtt készítem, akkor bizony ünnepekre nem marad. Szerző Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

320 gvaj
400 gbúzafinomliszt
160 gporcukor
120 gdarált dió
4 ev. kanálkakaó
1 ev. kanálrum

Krém:

100 gvaj
1 dbsűrített tej konzerv
4 ev. kanáldarált dió

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Kisebb darabokat szaggatunk ki belőle, beletöltjük a formákba. A tésztával töltött dióformákat 180 fokon 8-10 percig sütjük, sütés közben figyeljük.
  3. Miután megsült, kiforgatjuk a formából.
  4. A sűrített tejet a vajjal habosra verjük, majd beledolgozzuk a diót is. A krémet süteményes zsákba töltjük, ezzel tapasztunk össze 2 diót.
  5. Porcukorba forgatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás