Karamellkrémmel töltött tölcsér, 10 perc alatt

Recept Karamellkrémmel töltött tölcsér, 10 perc alatt
KÜLDÖTT KÉPEK

Csupán három hozzávalóból (na jó, a ráadás a tojás a tetején) el tudjuk készíteni ezt a karamellkrémmel töltött tölcsért. A leveles tésztát boltban vettem, kb. 1 perc alatt felcsíkoztam, még két perc volt, amíg felcsavartam a formára, és amíg sült, a sűrített tejet eldolgoztam a vajjal. Nyomózsákba töltöttem a krémet, majd megtöltöttem vele a tölcséreket. Ha tényleg mindenünk el van készítve, akkor 10 perc alatt elkészül.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gleveles tészta
1 konzervkaramelles sűrített tej
200 gvaj
tojás kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Ha nincs kéznél tölcsér forma, akkor elég, ha sütőpapírból formázzuk meg a tölcséreket, majd miután celluxxal rögzítettük, alufóliával bevonjuk. Ez tényleg nem nehéz, és gyorsan is megy.
  2. A tölcsérre rácsavarjuk a leveles tésztát (a tésztából 2 cm vastag csíkot vágunk), sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokon 5 percig sütjük. Sütés előtt a felszínét felvert tojással megkenjük, ettől szebb színe lesz.
  3. A karamelles sűrített tejet boltban is megvásárolhatjuk, de ha nincs, akkor a sima sűrített tejet forró vízbe tesszük és legalább két órát főzzük. A karamelles sűrített tejet a vajjal jó alaposan eldolgozzuk, egészen addig, amíg sima krémet nem kapunk. Ezzel a krémmel töltjük meg a tölcséreket.
  4. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás