Karamellkrémmel töltött tölcsér, 10 perc alatt

Csupán három hozzávalóból (na jó, a ráadás a tojás a tetején) el tudjuk készíteni ezt a karamellkrémmel töltött tölcsért. A leveles tésztát boltban vettem, kb. 1 perc alatt felcsíkoztam, még két perc volt, amíg felcsavartam a formára, és amíg sült, a sűrített tejet eldolgoztam a vajjal. Nyomózsákba töltöttem a krémet, majd megtöltöttem vele a tölcséreket. Ha tényleg mindenünk el van készítve, akkor 10 perc alatt elkészül.

Hozzáadta:, 2.12.2017
Kategória: 15 perces receptek, Desszertek, sütemények, Édesek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karamellkrémmel töltött tölcsér, 10 perc alatt

Hozzávalók

500 gleveles tészta
1 konzervkaramelles sűrített tej
200 gvaj
tojás kenéshez

Elkészítés menete

  1. Ha nincs kéznél tölcsér forma, akkor elég, ha sütőpapírból formázzuk meg a tölcséreket, majd miután celluxxal rögzítettük, alufóliával bevonjuk. Ez tényleg nem nehéz, és gyorsan is megy.
  2. A tölcsérre rácsavarjuk a leveles tésztát (a tésztából 2 cm vastag csíkot vágunk), sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokon 5 percig sütjük. Sütés előtt a felszínét felvert tojással megkenjük, ettől szebb színe lesz.
  3. A karamelles sűrített tejet boltban is megvásárolhatjuk, de ha nincs, akkor a sima sűrített tejet forró vízbe tesszük és legalább két órát főzzük. A karamelles sűrített tejet a vajjal jó alaposan eldolgozzuk, egészen addig, amíg sima krémet nem kapunk. Ezzel a krémmel töltjük meg a tölcséreket.
  4. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.