TopReceptek.hu Tészták Leveles tészta Karamellkrémmel töltött tölcsér, 10 perc alatt
Karamellkrémmel töltött tölcsér, 10 perc alatt
Recept Karamellkrémmel töltött tölcsér, 10 perc alatt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   2.12.2017

Karamellkrémmel töltött tölcsér, 10 perc alatt

Csupán három hozzávalóból (na jó, a ráadás a tojás a tetején) el tudjuk készíteni ezt a karamellkrémmel töltött tölcsért. A leveles tésztát boltban vettem, kb. 1 perc alatt felcsíkoztam, még két perc volt, amíg felcsavartam a formára, és amíg sült, a sűrített tejet eldolgoztam a vajjal. Nyomózsákba töltöttem a krémet, majd megtöltöttem vele a tölcséreket. Ha tényleg mindenünk el van készítve, akkor 10 perc alatt elkészül.

5 perc
Elkészítés
5 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
leveles tészta
1 konzerv
karamelles sűrített tej
200 g
vaj
tojás kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Ha nincs kéznél tölcsér forma, akkor elég, ha sütőpapírból formázzuk meg a tölcséreket, majd miután celluxxal rögzítettük, alufóliával bevonjuk. Ez tényleg nem nehéz, és gyorsan is megy.
  2. A tölcsérre rácsavarjuk a leveles tésztát (a tésztából 2 cm vastag csíkot vágunk), sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokon 5 percig sütjük. Sütés előtt a felszínét felvert tojással megkenjük, ettől szebb színe lesz.
  3. A karamelles sűrített tejet boltban is megvásárolhatjuk, de ha nincs, akkor a sima sűrített tejet forró vízbe tesszük és legalább két órát főzzük. A karamelles sűrített tejet a vajjal jó alaposan eldolgozzuk, egészen addig, amíg sima krémet nem kapunk. Ezzel a krémmel töltjük meg a tölcséreket.
  4. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása