TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Karamellkrémmel töltött tölcsér
Karamellkrémmel töltött tölcsér
Recept Karamellkrémmel töltött tölcsér
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.11.2019

Karamellkrémmel töltött tölcsér

Ezeknek a kis karamellkrémmel töltött tölcséreknek nem lehet ellenállni! Aranyosak, kicsik, édesek, ráadásul megtalálható benne a finom tészta, a lágy karamellás krém, a kihagyhatatlan csokoládés és díszítésnek még a darált dió is. Az elkészítése időigényes, való igaz, de higgyétek el, megéri a fáradozást! Ha kipróbáljátok, karácsonyra biztosan tripla adagot készítetek! Szerző: Lacusin

40 perc
Elkészítés
5 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
finomliszt
200 g
porcukor
200 g
méz (folyós)
3 db
tojássárga
2 ev. kanál
tej

Szükségünk lesz még:

1 db
sűrített tej konzerv, karamellás
200g
vaj
darált dió
csokiöntet – olvasztott csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókat tálba tesszük és eldolgozzuk. A kapott tésztát fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, vagy akár egy éjszakára.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor a tészta teljesen kiszárad és nem formázható. 5 perc után a korongokat rögtön kivesszük a sütőből és megformázzuk a tölcséreket. Ehhez én a süteményes zsák fejét használtam, erre tekertem fel a korongokat. Érdemes annyi formát előkészíteni, ahány korongunk van, és itt bizony ügyesnek és gyorsnak kell lenni.
  3. Inkább több adagban süssük meg a korongokat, pl. egyszerre maximum 4-5-öt, mert még forrón kell őket a formára csavarni.
  4. Elkészítjük a tölteléket: a karamellás sűrített tejet alaposan elkeverjük a vajjal, nyomózsákba töltjük és ezzel töltjük meg a korongokat.
  5. A töltés előtt a tölcséreket csokoládéba, majd darált dióba forgatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása